Xàbia presenta en Fitur 2024 la base d'una nova imatge turística

24 ene 2024 El blau serà la base del nou concepte de branding de Xàbia Turisme

L'Ajuntament de Xàbia ha presentat aquest dimecres l'estratègia de la regidoria de Turisme per als pròxims anys amb un nou concepte de branding, que suposarà una renovació completa de la marca.

El treball d'aquesta marca, forma part del Pla de Màrqueting que dins del Pla Estratègic està en les seues fases inicials però en Fitur s'ha revelat les primeres línies de treball de la mà de l'empresa l'aposta és el color, com a detonant d'aquesta imatge de marca, el cel, el blau que “ens porta, estabilitat, confiança”.

Un nou concepte que gira al voltant d'aqueix blau, “blau del cel, blau del Mediterrani” i el joc de paraules en traduir-lo als diferents idiomes Blue (Inglés), Bleu (francès), Blu (italià), Blauw (holandès) que dóna “sonoritat i internacionalitat”.

Durant la presentació, el regidor de Turisme, José Marcos Pons, ha explicat que aquesta nova marca de Xàbia a nivell de promoció turística es basa en el blau i ha reconegut que l'anterior imatge de marca “s'havia quedat una mica desactualizada”. El regidor ha remarcat que “Xàbia és un municipi acollidor” i ha apostat perquè aquest nou branding serà conforme als valors d'identitat i els “atributs culturals de Xàbia”.

Mentrestant, la regidora de Cultura, Mavi Pérez, ha remarcat que la Cultura i el Patrimoni són un dels eixos del Pla Estratègic de Turisme que ha aprovat l'Ajuntament i ha posat en valor una programació cultural que “contribueix a la desestacionalització de l'oferta turística” amb festivals com l'Arenal Blues, el Xàbia Folk o el Xàbia Jazz, així com les festes, i una d'elles compleix enguany la seua 75 aniversari, els Fogueres.

Per la seua part l'alcaldessa, Rosa Cardona ha tancat l'acte i ha remarcat que la marca “els projecte van encaminats a arreplegar la sensació que tenim tots en recórrer les nostres sendes, el nostre litoral, el Centre Històric o el barri de Duanes”. “Xàbia –ha continuat l'alcaldessa- “és molt més i per això l'aposta és transmetre el gran patrimoni que tenim, un patrimoni que cuidem tots i que volem que els visitants i turistes el respecten”.

Després de la presentació l'expedició de Xàbia continuarà en el recinte firal d'Ifema on mantindrà diferents reunions de treball amb empreses del sector i responsables polítics de la Generalitat i la Diputació d'Alacant.