La Granadella Trail se celebrarà el 3 i 4 de febrer

23 ene 2024

El Club Esportiu Llebeig i la regidoria d'Esports han presentat aquest dilluns l'edició 2024 de la Granadella Trail, una prova que se celebrarà els pròxim 3 i 4 de febrer al parc forestal de la Granadella de Xàbia.

 

Enguany la Granadella Trail comptarà amb prop de 700 inscrits, dels quals 450 disputaran la prova regna de 26 quilòmetres (i perquè la que mig centenar de places lliures), altres 100 atletes correran la 14k i altres 100 seran en la categoria de Promoció. A aquests caldrà sumar-los els participants en la mini trail, en la qual encara està oberta la inscripció.

 

Les proves començaran el dissabte dia 3 de febrer, amb la 14k i la Promoció, a la vesprada seran les proves dels més xicotets, mentre que el dia 4 de febrer serà la prova regna a partir de les 9.00 hores.

 

La presidenta del Club, Madelene Powel, ha destacat que la Granadella Trail “s'ha convertit en una cita d'un cap de setmana complet, en el qual podem gaudir de l'atletisme però també del nostre entorn i naturalesa”. La presidenta ha recordat que la prova és sostenible i que des del club promouen que els participants disputen la prova “amb absolut respecte a l'entorn en el qual es realitza”.

 

Així mateix ha remarcat que un any més la 26k és Campionat Autonòmic i permetrà “congregar als millors atletes” de la Comunitat ja que d'ací eixiran “els que participen en el Campionat d'Espanya”.

 

Powell volgut agrair igualment el suport dels patrocinadors a la cita esportiva, així com de Policia Local, Protecció Civil, Creu Roja, el Centre Excursionista de Xàbia i els voluntaris que permeten que la prova es dispute amb total normalitat.

 

Mentrestant, el director tècnic de la prova, Edu Vallés, ha explicat que la prova tindrà l'eixida al parc Pinosol, pujarà per Camí Vell de la Granadella fins als depòsits d'aigua, per a baixar fins a la Cala Granadella (on estarà el punt d'avituallament). Els atletes prendran la senda per a aconseguir el Castell de la Granadella, i es desviaran per la senda de Teulería, i afrontaran “La Pedrera”, per a prendre direcció Benitatxell i tornar a Pinosol.

 

En la presentació el regidor d'Esports, Toni Molina, ha subratllat que la Granadella Trail s'ha convertit en una referència del calendari autonòmic i és un “testimoniatge de l'esperit esportiu i la connexió amb la naturalesa”.

 

En l'edició de 2023, els guanyadors en la prova regna van ser: Antonio Martínez Pérez amb un temps d'1.52:22 i Julia Font Gómez del Brooks Trail Runners amb un temps de 2.08:53.