La Comissió de Fogueres calfa motors al gener i febrer amb el Mig Any de Fogueres i Carnestoltes

22 ene 2024 Els pròxims 27 de gener i 10 de febrer

La Comissió de Fogueres, amb el suport de la regidoria de Festes de l'Ajuntament de Xàbia, han organitzat per a dissabte que ve 27 de gener el Mig Any de Fogueres en el Riurau d'Arnauda i Carnestoltes el deu de febrer.

 

“Com sabeu –va remarcar la regidora, Mavi Pérez- la Comissió no sols treballa per a la setmana gran de la festa sinó que organitzen actes durant tot l'any”, com el Mig Any i Carnestoltes. Dos esdeveniments que s'uneixen a la resta que permeten mantenir viva la flama dels Fogueres, com la Gala de l'Elecció o el BubotaFest (el 31 d'octubre).

 

La presidenta de la Comissió Mari Carmen Andrés ha explicat que la festa començarà a les 12 del migdia i estarà oberta a penyes i enguany com a novetat, “també a la resta de veïns i veïnes” que vulguen passar una estona divertida i alegre. Serà la segona edició del concurs de paelles, en el qual la Comissió lliurarà l'arròs i uns aperitius als participants.

 

Després del concurs de paelles, serà el moment de la música de la mà del grup La Mocha, i quan finalitze DJ Aibax&bup amenitzarà l'esdeveniment fins a les 12 la nit.

 

El tresorer de la Comissió, David Cordero, ha comentat que habilitaran unes taules i cadires per a tots els assistents i que hi haurà servei de barra amb menjar i beguda a preus populars.

 

Per a poder participar en el Mig Any de Fogueres, els participants, siguen penyes o no, hauran d'inscriure's en aquest enllaç

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1faipqlsfeno78mmstfg2gn0a3kxg7juon5uynspvhn7bdp09joqdrhg/viewform

 

 

 

Carnestoltes, el 10 de febrer

 

Mentrestant, el deu de febrer, la Comissió organitza Carnestoltes, que tal com és tradicional tindrà dues cercaviles, un per als més xicotets i una altra per als més majors, i la posterior festa i tardeo de la mà de la pròpia Comissió.

 

La cercavila dels xiquets i xiquetes, començarà des de la plaça de la Constitució a les 17.30 hores; per la seua part el dels adults donarà inici a les 23.30 desde placeta del Convent  fins a arribar a plaça de la Constitució.

 

En acabar  la cercavila infantil hi haurà un espectacle infantil, Fantasyland.

 

En relació amb Carnestoltes, la presidenta de la Comissió ha destacat que hi haurà premis per a la millor disfressa individual, parella i grup (de 50,100 i 150 euros).