L'alcaldessa Rosa Cardona i el regidor de Centre Històric, Juanlu Cardona mantenen una trobada amb els veïns

18 ene 2024 Els veïns demanen major seguretat i subratllen la millora de la neteja dels carrers els darrers mesos

L'alcaldessa, Rosa Cardona, el regidor del Centre Històric, Juanlu Cardona i el regidor d'Urbanisme, Pere Sapena van atendre ahir els veïns i comerciants del Centre Històric en la primera reunió dels regidors de Barri, dins de projecte de participació ciutadana de l'equip de govern de Xàbia.

 

El regidor Juanlu Cardona va fer de mestre de cerimònies i després d'explicar algunes de les decisions que ha pres el govern local va donar la paraula a l'alcaldessa, Rosa Cardona, qui va posar en valor que en aquests sis mesos s'ha millorat la neteja dels carrers del barri, i que s'està reforçant la seguretat ciutadana amb major presència policial. Entre altres mesures, va destacar que s'ha netejat l'entorn de l'obra de l'auditori “perquè els veïns disposen de més places d'aparcament”, ja que aquest espai estava ocupat per les obres.

 

Per part seua, el regidor d'Urbanisme, Pere Sapena va explicar que “tot està quasi llest” per a tirar avant la licitació de la finalització de les obres del Parc Thiviers, va anunciar que la prioritat del govern local és la reforma de la Casa Candelaria per a convertir-la en una Aula d’Arts, i reprendre el projecte del Central Cinema. Unes actuacions que “permetran donar-li vida al Centre Històric”. A mes, va informar que el govern local treballa en la millora del trànsit rodat al carrer Roques.

 

A més, el regidor del barri va anunciar que l'Ajuntament està redactant un projecte integral per al parc Montaner, que preveu entre altres el seu tancament a les nits i la millora de la il·luminació; i la reforma del riurau d’Arnauda que permetrà habilitar-lo per a diverses activitats com un Mercat de la Terra.

 

Els veïns van reclamar major seguretat i presència policial, un major control dels patinets i bicicletes que circulen per les zones per als vianants, així com un seguiment especial per als casals de les penyas festeres. I van demanar a l'equip de govern la redacció d'un pla d'emergència del Centre Històric.

 

Després d'aquesta reunió amb els veïns del Centre Històric, el regidor de Participació Ciutadana, Enrique Escrivá, va subratllar el compromís de l'equip de govern amb el contacte amb els residents dels tres nuclis urbans i les urbanitzacions. “Aquest contacte directe ens permet estar prop de la realitat i escoltar les demandes dels veïns, unes peticions que arrepleguem i atenem ja que això el que ens mou en el nostre dia a dia al capdavant de les regidories”.