Xàbia estrenarà el seu recent títol de Municipi Turístic en Fitur 2024

19 ene 2024

El departament de Turisme de Xàbia, que dirigeix José Marcos Pons, ultima els detalls de la presència del municipi en la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur) que se celebrarà la setmana vinent en el recinte firal d'Ifema.

 

Fitur és un dels certàmens turístics líders a nivell internacional i en ell es donen a conèixer les últimes tendències i innovacions del sector, per aquest motiu Xàbia portarà una expedició encapçalada per l'alcaldessa, Rosa Cardona, al costat del personal tècnic del departament, en la qual mantindran diferents reunions amb professionals del sector per al desenvolupament i implementació de les accions arreplegades en el Pla Estratègic aprovat al novembre de 2023.

 

La fira s'inicia el dia 24 de gener, mateix dia que se celebrarà el dia del Patronat de la Costa Blanca. En aqueixa jornada està programada la presentació de la nova estratègia de Marca de Xàbia, una de les accions que arreplega el Pla de Màrqueting 2024 i sobre la qual pivotaran el conjunt de les actuacions promocionals futures.

 

Es tracta d'una nova estratègia de marca que vol fer partícips a tots els sectors implicats. Un concepte d'imatge renovada, original, creativa i innovadora d'acord amb els valors, la identitat i els atributs culturals de la ciutat. Una ciutat que aposta per la sostenibilitat, les experiències, accessibilitat, digitalització i intel·ligència turística.

 

L'edil de Turisme ha remarcat que un dels objectius que es va marcar el govern va ser que “calia desenvolupar el pla, perquè fóra un projecte real, que vera la llum dins del termini i en la forma escaient” ja que era una de les exigències per a recuperar el distintiu de municipi turístic.

 

 

Les oficines de Turisme aconsegueixen la Q de l'ICTE

A més, el dia 25, Xàbia viurà un altre dels grans moments, que serà la recollida del reconeixement Q que concedeix l'Institut de Qualitat Turística Espanyola dependent del Ministeri d'Indústria i Turisme, a les tres Tourist Info del municipi (Poble, Port i Arenal). “És un honor per a nosaltres –ha assenyalat Pons- rebre aquesta certificació per a les nostres oficines de Turisme, la qual cosa dóna prova de l'altíssim nivell de personal i del treball que fan cada dia”.

 

Per la seua part l'alcaldessa, Rosa Cardona, ha subratllat la importància que té aquest distintiu i de treballar “en sistemes de gestió de la qualitat que garantisquen la competitivitat de la nostra destinació i la qualitat dels serveis”.

 

En aquest sentit ha anunciat que la següent meta “serà aconseguir la Q de qualitat per a les nostres platges”, alguna cosa en el que el govern local ja ha començat a treballar.

 

Xàbia disposarà d'un taulell en l'estand de Costa Blanca, situat en el pavelló 7 d'Ifema, en el qual el personal tècnic del departament atendrà els proveïdors turístics que es donen cita en el certamen (del dimecres al divendres) i al públic en general el dissabte i diumenge.