Xàbia reparteix entre 109 autònoms i pimes les ajudes per a pal·liar la crisi econòmica

09 ene 2024

L'Ajuntament de Xàbia ha repartit 315.000 euros en ajudes entre 109 pimes i autònoms del municipi, una línia de subvencions convocada per a pal·liar la crisi econòmica motivada després de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia, finançada per la Diputació d'Alacant.

En concret s'han beneficiat 65 empresaris individuals i 44 pimes els qui van rebre fa dies la transferència amb l'import de l'ajuda que els corresponien en funció de les despeses que es podien finançar d'acord amb les bases. Els imports oscil·len entre els 451 euros (que ha percebut un autònom) i els 8.000 euros de màxim que han rebut deu pimes.

 

Segons ha explicat el regidor de Dinamització Econòmica, Juanlu Cardona, a l'hora de baremar les sol·licituds la taula de valoració ha tingut en compte que tots aquells que complien les bases pogueren rebre l'ajuda. De fet, els que s'han quedat fora són en la seua gran majoria empresaris que els seus rendiments de 2022 són superiors als de 2021.

 

Cardona ha destacat el “enorme esforç realitzat” pel personal dels departaments de Dinamització Econòmica i Hisenda, “especialment la regidora Teresa Legay” per a tirar avant la resolució d'aquestes ajudes abans de final d'any, “la qual cosa ha permès que les transferències isqueren precisament els últims dies del 2023”.