Amjasa va renovar durant 2023 un total de 13 quilòmetres de canonades

03 ene 2024 El pic de consum es va produir el 4 d'agost, amb 26.000 m³ injectats en la xarxa d'aigua

El Consell d'Administració de l'empresa municipal d'Aigües de Xàbia, Amjasa, va repassar en la seua última reunió de l'any, celebrat divendres passat, un informe-resum de l'activitat anual, en la qual es va posar de manifest que es van injectar en la xarxa un total de 5.950.000 metres cúbics d'aigua i el compliment dels diferents objectius estratègics.

 

L'informe arreplega que la punta de consum es va produir el 4 d'agost amb 26.000 metres cúbics. Aqueixa jornada a més es van transferir altres 15.87m3 d'aigua al Consorci Teulada-Benitatxell, com a part de l'acord de solidaritat amb els municipis veïns.

 

Respecte a la procedència d'aqueixa aigua injectada en la xarxa, el 55% procedeix dels pous propis, i el restant 45% procedeix de la planta dessaladora d'aigua de mar, una planta de titularitat municipal.

 

Amb tot, la situació hídrica a Xàbia està controlada amb la planta dessaladora, que té una capacitat a ple rendiment de 30.000 metres cúbics dies, però en el conjunt de la comarca la situació és de prealerta segons els indicadors de sequera, en els aqüífers comarcals al final d'any.

 

D'altra banda, l'empresa municipal, ha continuat amb el seu pla de renovació de la xarxa amb més de 40 obres que han permès la substitució de 13 quilòmetres lineals de canonades, uns treballs que s'han executat de la mà de les empreses locals; així com s'han instal·lat 7 noves estacions fotovoltaiques i una estació eòlica amb un total de 52kw nous d'energia instal·lada.

 

A més s'han renovat 7.000 nous comptadors de telectura (amb el que en total són 16.000 els instal·lats), i els abonats han superat la xifra de 29.000 abonats.