Xàbia prepara l'arribada dels Reis Mags

03 ene 2024

La regidoria de Festes de l'Ajuntament de Xàbia, juntament amb la Comissió de Reis i la Comissió de Festes de la Mare de Déu de Loreto han preparat tot per a l'arribada dels Reis Mags d'Orient, Melchor, Gaspar i Baltasar, divendres que ve 5 de gener.

 

Aquest dimarts, els emissaris reals, blau, roig i verd visitaran el barri de Duanes per a arreplegar les cartes dels xiquets i xiquetes, serà a partir de les 17.00 hores en Parròquia de La nostra Senyora de Loreto. La Comissió de Festes de Loreto oferirà un xocolate per a tots els assistents.

 

El dimecres dia 3 i dijous 4, els xiquets i xiquetes de Xàbia podran acostar-se al Campament Real en el Riurau d’Arnauda, en el qual podran traslladar-se a èpoques passades a través dels oficis com: fuster, ferrer o forner. A més hi haurà tallers d'oficis tradicionals com a argila, palma i macramé.

 

En el campament estaran els Emissaris Reals que arreplegaran les cartes de tots els xiquets, els qui també podran fer-se una foto al costat del camell real que ha vingut a Xàbia des del llunyà Orient.

 

El Campament Real estarà obert de 16.00 a 21.00 hores els dies 3 i 4 de gener, i comptarà amb servei de barra per a berenars i sopars a preus populars.

 

D'altra banda, el dia 5, Melchor, Gaspar i Baltasar, desembarcaran en el port a les 17.00 hores després de saludar a tots els xiquets i xiquetes, es pujaran a les carrosses i començarà la cavalcada que recorrerà els carrers de Duanes i del Centre Històric.