El govern de Xàbia inicia la instal·lació de contenidors més accessibles

22 dic 2023

La regidoria de Serveis i l'empresa concessionària de la recollida dels residus i neteja viària, Tetma, han instal·lat els primers contenidors accessibles en diferents punts del terme municipal, prioritàriament en els tres nuclis urbans.

 

Aquest dimecres l'alcaldessa, Rosa Cardona i la regidora de la Tercera Edat, Fátima Jarjor, van provar el funcionament d'aquests contenidors, que estaran unes setmanes de prova amb la finalitat de valorar el que millor s'adapte a les necessitats veïnals.

 

D'una banda, hi ha un que està equipat amb un pedal, que permet obrir el depòsit sense tocar-lo, i la segona opció és un sistema d'obertura de boca lliure, obliga a espentar la bossa fins que s'obri la porta i cau a l'interior del contenidor.

 

Després d'aquesta prova, l'alcaldessa, Rosa Cardona, ha comentat que els prop de 40 contenidors accessibles “es repartiran per diferents punts dels tres nuclis urbans” per a acostar-los a les persones més majors i que més dificultat tenen a l'hora depositar els residus en els contenidors.

 

Cardona ha agraït el treball de l'empresa responsable que es va posar a cercar una solució “després de demanar-ho aquest govern el mes de juliol”.