La regidoria de Transports de Xàbia convoca el concurs per al trenet turístic

17 dic 2023 El cànon que haurà d'abonar el concessionari serà com a mínim de 6.500 euros

La regidoria de Mobilitat de l'Ajuntament de Xàbia, que dirigeix Juan Ortolá, ha publicat el contracte per a la prestació del servei, via concessió, del trenet turístic que realitza una ruta entre el Poble, Duanes de la Mar i l'Arenal.

 

El contracte ix amb un termini de 4 anys i obliga el concessionari a abonar al Consistori una quantitat mínima de 6.500 euros per cadascun dels anys en què estarà en funcionament.

 

El trenet connectarà els tres nuclis urbans a l'estiu de l'1 de juny al 30 de setembre, durant el nadal (24 de desembre al 6 de gener) i per Setmana Santa i Pasqua (entre el diumenge de Rams i el dilluns posterior al dilluns de Pasqua).

 

El servei tindrà com a punt de partida el barri de Duanes de la Mar, amb una primera eixida a les 10.00 hores i l'última serà a les 23.00. Amb una pausa al migdia entre les 15 i les 17 hores. La segona parada serà la Placeta del Convent, (els dijous dia del mercat ambulant es trasllada als voltants del Mercat Municipal); la tercera parada estarà en el pàrquing de l'antic masymas de la platja de l'Arenal i la quarta estarà en els voltants del Parador Nacional de Turisme.

 

Els aspirants hauran de presentar les seues propostes amb un projecte de prestació del servei el qual haurà de contenir i detallar el següent: Descripció de les característiques tècniques dels vehicles, equips; Descripció de les característiques estètiques i de disseny dels vehicles; i, finalment, descripció de la prestació del servei a realitzar: indicant ací:

 

  • -Personal, nombre de persones i pla de rotació, titulació, formació, idiomes, vestuari i substitucions;
  • -Execució del servei: horaris de prestació, recorregut, parades i guarda del vehicle
  • -Programa de manteniment i neteja del vehicle
  • -Previsions en cas d'interrupció total o parcial del servei per causes imputables a l'autoritzat
  • -Normes d'ús del servei i del vehicle.

 

Així mateix en les seues propostes hauran d'indicar que tarifes cobraran amb tres tarifes: adults, xiquets majors de 3 anys i menors de 13 anys (bonificat) i jubilats, pensionistes i famílies nombroses que també estarà bonificat. A més podran presentar alternatives com a bons, o especials per a grups.

 

Entre les exigències dels aspirants està que el trenet turístic no podrà tenir una antiguitat superior als deu anys des de la seua primera matriculació, no podrà tenir més de 20 metres, 55 places i haurà de disposar de suficient potència mecànica per a desenvolupar el servei concorde a les condicions del trajecte i horaris.