L'Ensemble de Casa del Mediterrani ofereix un concert de nadal a Xàbia

14 dic 2023

L'Ensemble de la Casa del Mediterrani ofereix aquest dissabte 16 de desembre un concert de nadal a l'Església de Sant Bartolomé, sota la direcció d'Ignacio García-Vidal.

 

Aquest grup és l'orquestra resident de la Casa del Mediterrani, el Consorci del qual forma part Xàbia que té seu a Alacant i que treballa per a fomentar el diàleg entre les societats dels països de la ribera del Mediterrani.

 

En la seua actuació a Xàbia, l'Ensemble comptarà amb la presència de músics de vent, percussió i corda. Isabel Carrasco (flauta i piccolo), José Jaime Charco (oboè), Gabriel Sánchiz (clarinet), Sergio Pérez (fagot), Marc Gosálbez (trompa), Félix García (trompeta), Guillem Serrano (percussionista), Herminio Ortega (violí), Elena Berenguer (violí), Francisco Serra (viola), Verónica Rubio (violoncello) i Alfonso Lozano (contrabaix).

 

El llibret que interpretaran aquests músics en la parròquia xabiera inclou peces de Johannes Brahms, Johann Strauss, Alfred Margis i un tríptic de nadales populars: “Stille Nacht”, “Fum, Fum, Fum” i “Adeste Fideles”. El programa abasta tant composicions de la tradició nadalenca com algunes de les més famoses danses interpretades en els diferents concerts d'any nou dels països de Centreeuropa.

 

Segons ha explicat el director general de la Casa del Mediterrani, Andrés Perelló, aquest concert “és una de les activitats que organitzem en un dels Ajuntaments consorciats, que es realitza fora de la seu a Alacant”. A més, ha subratllat que el programa que ha elaborat el “mestre García Vidal serà molt interessant per a tots els veïns i veïnes de Xàbia i de la resta de la comarca”.

 

Per part seua, la regidora de Cultura, Mavi Pérez, ha assenyalat que és un plaer comptar a Xàbia amb aquest grup de músics dirigits per García Vidal, que a més és el director de l'Orquestra d'RTVE. Pérez ha recordat que al costat d'aquest concert, aquest cap de setmana hi ha altres opcions musicals de la mà del Centre Artístic Musical, Ars Nova i el Grup de Danses del Portitxol, en una programació que el seu departament ha preparat amb cura i dedicació per al grat de tots els veïns i veïnes.

 

Finalment, l'alcaldessa de Xàbia, Rosa Cardona, ha agraït que la Casa del Mediterrani haja organitzat aquest concert en el nostre municipi “en els dies previs del nadal” i espera que siga el començament d'una relació més estreta i que es produïsquen més actes i esdeveniments per part del Consorci per a “continuar projectant als països de la ribera del Mediterrani la imatge d'una Xàbia integradora i acollidora”.

 

DESCARREGAR EL PROGRAMA DE MA