La Junta de Govern adjudica la contractació de l'estudi sobre la xarxa del clavegueram

07 dic 2023

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Xàbia ha adjudicat la contractació d'un estudi d'enginyeria que elaborarà l'estudi de la xarxa de sanejament i drenatge amb la finalitat de conèixer en profunditat l'estat en què es troba i per on discorren les diferents conduccions.

 

El contracte ha sigut adjudicat a l'empresa Enginyeria i Gestió del Territori per 159.720 euros i un termini d'execució de sis mesos.

 

L'objectiu d'aquest servei és la presa de dades per a la correcta situació topogràfica dels pous de registre, depuradores i pous de bombament de les xarxes d'aigües fecals; i dels embornals de les xarxes d'aigües pluvials, així com la definició altimètrica de les canonades en aquests punts.

 

Tot això permetrà disposar d'un alçament topogràfic de les xarxes de sanejament i drenatge del terme municipal de Xàbia i l'adaptació a un entorn d'informació geogràfica GIS. Una documentació que s'integrarà en les eines de treball amb la qual compten els serveis tècnics municipals.

 

Segons ha destacat el regidor de Cicle Hídric, José Marcos Pons “una vegada tinguem aqueixa informació l'equip de govern podrà prendre les decisions que siguen necessàries per a posar-nos a la feina en una qüestió com el sanejament a la qual en els últims anys no se li ha prestat l'atenció adequada”.

 

“La intenció que tenim és redactar un pla de sanejament que siga el full de ruta per a destinar cada any parteix de les nostres inversions en aquesta xarxa” ha remarcat Pons.

Així mateix, l'edil ha subratllat el compromís del govern local amb la millora de la xarxa de sanejament del conjunt del terme municipal per “responsabilitat amb el nostre futur” i perquè així ho exigeix la normativa en vigor.