El ple de l'Ajuntament de Xàbia acorda declarar el 2024 com “Any Antoni Llidó

02 dic 2023 Aprovat el Pla Estratègic de Turisme i una moció amb motiu del 25N

El ple de l'Ajuntament de Xàbia ha acordat de manera unànime la declaració de l'any 2024 con “Any Antoni Llidó”.

 

La declaració institucional va ser aprovada després de l'acord dels cincos partits amb representació municipal a partir d'una moció presentada pel PSPV de Xàbia. Aqueixa va ser la base d'un document que va ser treballada en el Consell Consultiu de Cultura i la Comissió Informativa de Cultura.

 

Entre els acords aprovats:

1. Declarar l'any 2024 com “Any Antoni Llidó” i la realització d'una sèrie d'actes culturals inspirats en la seua figura, sobre la base de criteris de preservació de la memòria i dels valors humans d'una figura rellevant per al poble de Xàbia.

2. Debatre i portar a votació totes aquelles propostes vinculades a les citades activitats en l'espai obert que constitueixen les Comissions Informatives de Cultura, Educació i Esports als efectes corresponents.

3. L'Ajuntament de Xàbia adquireix el compromís d'iniciar els tràmits corresponents per a la programació vinculada a les possibles activitats a realitzar tenint en compte com a entitat col·laboradora a la Fundació Cirne, que és la depositària del llegat d'Antoni Llidó.

4. Fer partícip a tots els grups polítics d'aquesta i futures decisions a prendre referents a la celebració del “Any Antoni Llidó”.

 

 

Moció del 25N

 

A més, PP, Ciutadans per Xàbia, PSPV i Compromís per Xàbia van aprovar una moció relativa al 25 Novembre, dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra la dona. Una moció que no va comptar amb el suport de Vox, que va votar en contra.

 

D'altra banda, els partits van recolzar de manera unànime l'aprovació del pla estratègic de Turisme 2023-2026.

 

A més, el ple va acordar per unanimitat la ratificació de l'adhesió de l'Ajuntament de Xàbia al conveni subscrit entre la Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per al programa “En Moviment” per a promoure una vida activa, saludable i els hàbits d'activitat física, en col·laboració amb el sector sanitari des dels ajuntaments.

 

També va ser aprovat als efectes tècnics de l'actualització de preus del projecte d'execució de les obres d'urbanització del Pla Parcial Mar Azul (a favor el govern local amb l'abstenció de PSPV i Compromís) i l'aprovació als efectes tècnics del projecte bàsic i d'execució, i llicència ambiental de la construcció de la gossera municipal en la partida Ramblars, que va ser recolzada pels cinc partits.