170 nadadors disputaran la I Travessia nadant solidària de Xàbia

30 nov 2023 El dissabte 9 de desembre des de la platja de la Grava

Un total de 170 nadadors estan inscrits en la I Travessia nadant solidària de Xàbia que es disputarà dissabte que ve 9 de desembre entre la platja de la Grava i Cala Blanca.

 

Els organitzadors, encapçalats per José Ramón García, han presentat aquest dimarts a l'Ajuntament al costat del regidor d'Esports, Toni Molina, la cita solidària que destinarà els beneficis de la mateixa a l'Associació Local del Càncer.

 

La travessia nadant es compon de dues proves, 3,2 quilòmetres i una altra de 10 quilòmetres que eixiran des de la platja de la Grava, fins a l'Arenal (3,2 quilòmetres) i la 10k que conclourà en Cala Blanca. En una jornada en la qual es preveu que l'aigua estiga a una temperatura de 16 graus, la qual cosa obligarà, han destacat des de l'organització, a portar vestit de bany tèrmic.

 

La cita comptarà amb un dispositiu format per 20 embarcacions de suport a tots els nadadors durant tot el recorregut per l'aigua. A més, la platja de la Grava acollirà el punt d'avituallament i el lliurament de premis.

 

Segons ha explicat García, les inscripcions segueixen obertes fins al dia 8 de desembre a través de la pàgina web: https://www.crono4sports.es

(https://www.crono4sports.es/inscripcion/1693 ) i ha anunciat que a més hi ha una inscripció a manera de fila zero (10 euros) per a tots aquells que no puguen participar en la prova o simplement no vulguen disputar-la però si col·laborar amb l'Associació Contra el Càncer de Xàbia.

 

En la roda de premsa, la presidenta de l'assemblea local, Carmen Hernández, ha agraït que la travessia nadant tinga el seu vessant solidari i especialment que els organitzadors “hagen decidit comptar amb nosaltres”.

 

Per part seua, el regidor d'Esports, Toni Molina ha mostrat el suport de l'Ajuntament a aquesta cita esportiva organitzada per José Ramón García i un grup d'empresaris de Xàbia i de la comarca. Molina ha subratllat que “cada brazada i esforç” dels participants “contribueixen a millorar la vida dels afectats pel càncer”, amb els fons aportats a l'assemblea local. I “marquen un pas ferm cap a la construcció d'un futur més saludable i esperançador”, ha conclòs.