Sheila Blanco presenta el seu recital “Cantando a las poetas del 27”

29 nov 2023 El Centre Artístic Musical celebra el seu últim concert amb motiu de la festivitat de Santa Cecilia

L'agenda cultural de l'Ajuntament de Xàbia per a aquest cap de setmana té dues cites destacades amb el concert del Centre Artístic Musical que tanca els actes en honor a Santa Cecilia i el recital “Cantant a les poetes del 27” de la compositora i pianista Sheila Blanco.

 

La Banda del Centre Artístic Musical de Xàbia ofereix el concert final de la programació dedicada a la patrona dels músics, Santa Cecilia, serà el divendres 1 de desembre a l'església de Sant Bartolomé a partir de les 22.00 hores. El programa s'ha batejat amb el nom “Paisatges”, sota la direcció de Gonzalo de la Guia oferirà peces de la saga de Star Wars de John Williams, Blue Other Space de Satosi Yagisawa i L'Illa de la llum de José Alberto Pina.

 

Per part seua, el dia 2 de desembre, Sheila Blanco ofereix el seu recital també a l'Església de Sant Bartolomé. Blanco posa veu i ritme a una selecció d'autores de la generació literària del 27, interpretant una música que aprofundeix en les emocions que impregnen els poemaris i aborden temes universals, personalitzats en les vides de cadascuna d'elles com són l'amor, dolor, exili, bellesa, la pena o el remordiment.

Són peces d'escriptores com Carmen Conde, Ernestina de Champourcin, Concha Méndez, Josefina Romo, Pilar de Valderrama, Elisabeth Mulder, Dolores Catarinéu o Margarita Ferreras.

 

Totes elles, arreplega la pròpia Sheila Blanco, en una entrevista al Magazín Cultural (el 21 de octubre) tenien “una valentia admirable” ja que “en la poesia trobaven la manera d'esplaiar-se, expressar-se i de ser elles mateixes, molt més que en la vida diària, perquè en el dia a dia la seua realitat, la seua societat les tractava de manera diferent per ser dones i elles van trobar la llibertat en la seua obra”.

La regidora de Cultura, Mavi Pérez, ha destacat el treball de Sheila Blanco per a posar en valor el paper de la dona en la literatura i especialment de les autores de la generació del 27. Així mateix ha volgut subratllar que aquest concert és gratuït i “així tots els veïns i veïnes podran acostar-se a la poesia i la música de la mà d'aquesta prestigiosa compositora”.

 

El concert serà el dissabte 2 de desembre a les 20.00 hores a l'Església de Sant Bartolomé i és gratuït.