Xàbia reserva 275.000 euros per a implantar un sistema de videovigilància

29 nov 2023

L'Ajuntament de Xàbia ha fet el primer pas per a la implantació d'un sistema de videovigilància que reforce els mecanismes que té la Policia Local per a lluitar contra la delinqüència en el municipi.

 

Dijous passat el ple va aprovar una modificació de crèdit de 7,6 milions d'euros i entre les partides arreplegades en aqueix acord hi ha una de 275.000 euros per a iniciar el projecte de videovigilància, que se centrarà en les urbanitzacions i començarà amb una primera fase fins a dotar a Xàbia d'un sistema de vigilància eficaç.

 

Tant l'alcaldessa, Rosa Cardona, com el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Ortolá, han destacat que una de les principals preocupacions de l'equip de govern “és reforçar els mitjans per a millorar la seguretat ciutadana”. I per això aquest sistema de videovigilància és una eina que permetrà que la Policia Local reforçar els mitjans sobretot en les zones de l'extraradi i les urbanitzacions que són “punts calents per a la delinqüència” especialment la relativa als robatoris en domicilis.

 

D'aquesta forma, en cas de necessitat tant la Policia Local i la Guàrdia Civil, tindràn “accés a totes les persones i vehicles que d'alguna manera entren i ixen de la població i podrien provocar qualsevol tipus de delicte”.

 

Cardona i Ortolá han assenyalat que una vegada entre en vigor la modificació de crèdit es donarà l'impuls necessari perquè aquest projecte siga una realitat com més prompte millor i “el nostre municipi siga cada vegada més segur”.