La Participació Ciutadana ja camina a Xàbia amb els Consell Consultius

18 nov 2023

La Participació Ciutadana torna a Xàbia amb la celebració de les primeres reunions dels Consells Consultuis. Aquest dijous van realitzar la seua primera reunió formal el Consell de l’Esport, el d'Urbanisme i Medi Ambient i el del Xiquets i Xiquetes.

 

“El compromís d'aquest govern amb la participació veïnal és absoluta i la prova és que els cinc consells consultius ja estan en marxa”, ha remarcat el regidor de Participació Ciutadana, Enrique Escrivá.

 

“Volem involucrar a tots els veïns i veïnes en les decisions que ha de prendre l'Ajuntament i la millor forma és amb aquests consells participatius”. A més les actes i les convocatòries es penjaran en la pàgina web institucional en la secció de Participació Ciutadana.

 

Escrivá ha comentat que en el cas del d'Urbanisme, la seua última reunió va ser en 2021 i el de l’Esport no es va tornar a reunir des de la seua sessió constitutiva celebrada ara fa un any. Mentrestant, el de Turisme i Promoció Econòmica es va celebrar a primers de mes, i el de Cultura també va celebrar el mes passat la seua primera sessió.

 

La primera reunió del Consell dels Xiquets i Xiquetes de Xàbia va estar marcada per les peticions que els escolars del municipi van fer a l'equip de govern: parcs i jardins, instal·lacions esportives, així com oci i temps lliure. Entre altres propostes, un dels membres del Consell va proposar l'habilitació d'un edifici dedicat a ells, amb tres plantes: cadascuna d'elles dedicada a una activitat: espai per a la creativitat amb les peces de llec, una altra amb futbolins o pista de basket, i una altra amb un espai de cinema “perquè no hi ha cap lloc per a anar”. Així mateix van demanar que el Consistori acabe el parc Reina Sofia, i diverses qüestions relatives a la seguretat viària i els passos de vianants.

 

El govern local es va comprometre a atendre les demandes dels membres del Consell i va anunciar que comptarà amb ells per als projectes de millora dels parcs infantils.

 

 

Compliment estricte de l'ordenança d'ocupació de la via per taules i cadires

 

Mentrestant, en el Consell d’Urbanisme es van debatre qüestions que afecten el dia a dia dels veïns i que són de gran preocupació i interès com l'ocupació de la via pública per les taules i cadires i la contaminació acústica. Referent a això, el Consell va instar a l'Ajuntament que es faça complir de manera estricta l'ordenança d'ocupació de la via pública per taules i cadires atès que la crisi econòmica motivada per la pandèmia de la Covid-19 ja està superada.

 

D'altra banda, es va posar sobre la taula una ordenança de Contaminació Acústica que permeta sancionar aquelles actituds que generen tantes molèsties veïnals.

 

“Un Consell de l’Esport participatiu”

 

A més, el regidor d'Esports, Toni Molina va presidir la primera reunió del Consell de l’Esport de Xàbia, en la qual va subratllar que vol comptar amb la col·laboració i ajuda de tots els clubs esportius del municipi. Molina va fer un repàs per les activitats previstes pel seu departament per a les pròximes setmanes i va posar sobre la taula els esborranys de Codi Ètic de l'esport, el Reglament d'Ús d'Instal·lacions Esportives i l'Ordenança Reguladora de Preus Públics per l'ús de les instal·lacions esportives.

 

“Es tracta d'uns esborranys que treballarem tots junts”, va remarcar el regidor durant la reunió. “Solament quan s'hagen acordat en el Consell, serà elevat a la seua aprovació pel ple” va afegir Molina.