Xàbia participa en el llançament de la segona fase del projecte de seguretat europea PacteSUR

16 nov 2023

L'Ajuntament de Xàbia ha participat en l'acte d'inici del projecte de seguretat europea Pactesur 2 que s'ha celebrat a París i té com a objectiu principal millorar la protecció dels espais públics a través de les bones pràctiques i la capacitació conjunta de les Forces de Seguretat Locals com la Policia Local de Xàbia.

 

L'alcaldessa, Rosa Cardona, el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Ortolá i l'Intendent-Cap de la Policia Local, José Antonio Monfort, i l’agent responsable del projecte, Fernando Gaona, han participat aquest dimarts en la capital francesa en l'acte oficial d'inici de la segona fase d'aquest projecte en el qual Xàbia va ser una de les ciutats fundadores.

 

En aquest acte han participat els alcaldes de Xàbia, Niça, el director general de la Policia Local de Madrid, així com el màxim responsable de la Policia Local de Riga (capital de Letònia) i la directora del Fòrum Europeu de Seguretat, Elizabeth Johnston.

 

Cardona ha oferit un breu discurs en el qual ha destacat que participar en aquest projecte és un honor per a Xàbia i permetrà dotar a la Policia Local de “les eines necessàries” per a afrontar els problemes de convivència que hi ha en tots els municipis associats al turisme, els desafiaments tecnològics i la proliferació de robatoris.

 

Després dels discursos oficials s'han celebrat diverses taules de treball, i trobades bilaterals en la qual Cardona i Ortolá s'han reunit amb la delegació de Niça, encapçalada pel seu màxim representant, Christian Etrosi i el regidor de Seguretat, Anthony Borré. En el mateix han posat en comú les característiques similars de totes dues ciutats, els desafiaments als quals s'enfronten cada dia i en definitiva reforçar una amistat que les uneix des de l'any 2017.

 

El projecte PacteSUR 2 està integrat per les següents ciutats: Niça (França), Lieja i Brussel·les (Bèlgica), Riga (Letònia), Gdansk (Polònia), Torí i Bolonya (Itàlia), Tallinn (Estònia), Bratislava (Eslovàquia), Budapest (Hongria), Lisboa (Portugal), Kordelio-Evosmos (Grècia) i Madrid i Xàbia d'Espanya. A més está finançat per fons europeus.