Esports convoca el concurs per a construir dues pistes de “pump track” a Xàbia

15 nov 2023

La regidoria d'Esports, que dirigeix Toni Molina, ha publicat en la Plataforma de Contractació de l'Estat la construcció de dues pistes de “pump track” en una parcel·la de titularitat municipal situada al carrer Garcilaso de la Vega (al costat de la helisuperficie d’emergències).

 

El contracte ix a concurs per un import de 265.000 euros i té un termini d'execució dels treballs de tres mesos.

 

Les pistes s'implantaran en una zona que es delimitarà perimetralment amb vorades i asfaltarà íntegrament amb unes superfícies mínimes de 1.400 metres quadrats una de grau intermedi, i l'altra de 400 metres quadrats de grau iniciat.

 

En el circuit de major grandària hi haurà set corbes peraltades amb gir a esquerra o dreta, 20 mòduls d'ondulacions tipus salte en altiplà a diferents altures; sis mòduls d'ondulacions tipus salte doble, i dues plataformes d'entrada i eixida en cada extrem del circuit.

 

Mentre en la pista de grau iniciat, quatre corbes peraltades amb gir a esquerres o dretes, 1 mòdul d'ondulacions tipus salte en altiplà a diferents altures, tres mòduls o ondulacions tipus salte doble, i una plataforma d'entrada i eixida en un extrem del circuit, enfrontat amb l'entrada a l'altre circuit.

 

El regidor d'Esports, Toni Molina, s'ha mostrat molt il·lusionat amb aquest projecte perquè és polivalent “serveix per a realitzar competicions oficials, però també per a l'oci de tota la família”. La configuració del pump track “permetrà que tant els que estan experimentats com els que s'inicien puguen gaudir i aprendre les habilitats tant de la bicicleta BMX, BTT, skate, patins i patinets”.

 

Finalment, l'edil ha remarcat que el govern local ofereix així “un altre espai més per als joves que els agrada practicar esport a l'aire lliure i continuem ampliant l'oferta en el nostre municipi".