Xàbia celebra la setmana de la Infància amb el Consell dels Xiquets i una jornada lúdic-festiva

14 nov 2023

L'Ajuntament de Xàbia ha preparat una setmana de la infància amb el Consell dels Xiquets i una jornada lúdic-festiva amb motiu del dia mundial dedicat als més xicotets de la família.

 

La regidoria d'Infància reunirà els representants dels xiquets i xiquetes de Xàbia en el primer Consell dels Xiquets d'enguany el dijous, una sessió constitutiva de presa de possessió dels consellers que representen a cadascun dels centres educatius del municipi. L'acte tindrà tota la solemnitat i es formalitzarà en el saló de plens de l'Ajuntament.

 

A més el dissabte 18 se celebrarà una jornada lúdic festiva per a xiquets i xiquetes de 4 a 12 anys en la plaça de la Constitució a partir de les 10.00 hores. Hi haurà jocs de fusta gegant, una zona amb tirolina i rocòdrom, un taller de reciclatge i contacontes. També hi haurà una exhibició de la unitat canina de la Policia Local, formada pels agents Kosmo i Khalan.

 

Des de 2018 Xàbia ostenta el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància que atorga Unicef a les localitats compromeses amb el compliment dels drets de les xiquetes, xiquets i adolescents, d'acord amb la Convenció sobre els Drets del Xiquet.

 

La regidora d'Infància, Fátima Jarjor, ha comentat que aquest dia mundial ens “recorda que tots els xiquets tenen dret a la salut, l'educació i la protecció, independentment del lloc del món en el qual hagen nascut”.