El ple de l'Ajuntament de Xàbia aprova de manera majoritària la suspensió de la taxa de l'escoleta i la taxa d'obertura

10 nov 2023 Tots els partits d'acord en l'eliminació de l'actualització automàtica de la taxa de l'escomesa d'Amjasa

El ple de l'Ajuntament va aprovar de manera majoritària la suspensió de la taxa de l'escoleta i obertura i l'eliminació de l'actualització de la taxa de l'escomesa d'Amjasa. Les dues primeres se suspenen durant el 2024 i l'altra s'eliminarà de manera permanent.

 

L'equip de govern va presentar la proposta respecte a la taxa de l'Escoleta, la taxa d'Obertura i l'eliminació de l'actualització del 7,88% en la taxa de l'escomesa que cobra Amjasa. Unes propostes que han comptat amb el vot favorable del PSPV, mentre que Compromís ha donat suport a la relativa a Amjasa, i respecte a les altres dues s'ha abstingut.

 

La regidora d'Hisenda i Contractació Teresa Legay va defensar en el ple que aquestes mesures “són responsables” i en el marc de la contenció “perquè no sabem si hi haurà o no hi haurà regles fiscals” i el treball previ d'estudi dels ingressos i despeses municipals que està realitzant el seu departament juntament amb els regidors delegats per a tirar avant un pressupost per al 2024.

 

En la sessió el regidor del PSPV, Ximo Segarra, va assegurar que “aquestes mesures afecten una xicoteta part i als emprenedors” i va lamentar que no es mantinga la suspensió de la taxa de la recollida del fem.

 

Mentre la portaveu de Compromís, Carme Catalá, va remarcar que aquestes dues taxes “tenen una molt baixa repercussió” i va destacar que tenen més repercussió “ajudes i subvencions” per als joves emprenedors.

 

Referent a la taxa de la recollida del fem, Legay va recordar que el cost del servei d'ascendeix a sis milions d'euros “i de cara a 2024 ve una revisió de preus”. Finalment, va afegir que aprovar la suspensió de la taxa sense saber “si hi ha regles fiscals seria una cosa molt irresponsable”.

 

Per part seua, el portaveu del govern, Enrique Escrivá, ha subratllat que la “inquietud que té aquest govern és millorar les coses en el conjunt del municipi i això passa per millorar també la gestió municipal i els serveis municipals”.

 

Per això, -va continuar l'edil- “i per a no hipotecar els números de l'Ajuntament se suspenen aquestes dues taxes i es cancel·la l'increment automàtic que arreplegava la taxa de l'escomesa d'Amjasa”. Una decisió “responsable que no condiciona la gestió de l'Ajuntament”, va subratllar Escrivá.