La campanya de divulgació de la fracció orgànica arriba al Mercat ambulant ambulant dels dijous

04 nov 2023

L'alcaldessa de Xàbia, Rosa Cardona i el regidor de Serveis, Juanjo García, juntament amb altres regidors de l'equip de govern han participat aquest matí en una de les accions promogudes per l'empresa de recollida del fem, Tetma, per a difondre entre tots els veïns i veïnes en què consisteix la fracció orgànica.

 

En aquesta acció la corporació ha comptat amb la col·laboració d'una de les educadores del servei, que al costat dels regidors i l'alcaldessa han repartit entre les persones que acudien al “Mercat ambulant dels dijous” unes bosses de ràfia amb uns fullets en els quals s'explica que residus cal depositar en el contenidor marró.

 

L'alcaldessa, Rosa Cardona, ha destacat que per a implantar la fracció orgànica necessitem “de l'ajuda de tots els veïns i veïnes”. Cardona ha subratllat que “tots hem d'aprendre a separar bé els residus orgànics, perquè al final es beneficia el poble ja que el cost del tractament del fem li costa menys a l'Ajuntament”.

 

De moment la regidoria de Serveis i l'empresa responsable estan en les primeres fases d'implantació de la fracció orgànica a Xàbia, en alguns Punts Verds del municipi i amb els grans productors (hotels i supermercats). El procés d’implantació será progressiu.

 

Quin restes cal depositar en el contenidor marró?

 

A l'hora d'utilitzar el contenidor marró, cal emprar unes bosses biodegradables, i les restes que podem abocar en aquest contenidor són: Restes de fruita i verdura, restes de carn i peix, corfes d'ou, marisc i de fruita seca, altres restes de menjar, pòsits de cafè i infusions, cartó tacat de restes d'alimentosos, paper de cuina i tovallons bruts, i xicotetes restes de jardineria.

 

Fullet informatiu de la Fracció Orgànica