13 restaurants participen en la Mar de Tapes de Xàbia

25 oct 2023 El col.legi Port de Xàbia prepararà tambè una tapa

Un total de 13 restaurants i el Col·legi Port de Xàbia participen en la desena edició de la Mar de Tapes que organitza l'associació de Comerciants i Empresaris de Duanes de la Mar- Xàbia Port amb la col·laboració de la regidoria de Dinamització Econòmica el cap de setmana del 3 al 5 de novembre.

 

La presidenta de l'associació Tanque amb clau Ros, el regidor de Dinamització Econòmica Juanlu Cardona i la directora del col·legi Port de Xàbia, Isabel Moreno, han presentat aquesta desena edició la principal novetat de la qual és la incorporació del centre educatiu, que participarà amb una tapa elaborada pels propis alumnes com a part del projecte educatiu Ciunnovart.

 

La presidenta dels comerciants ha comentat que enguany l'esdeveniment dedicat a les tapes amb productes de la mar ha sigut traslladat al primer cap de setmana de novembre per a “tractar de donar-li vida al nucli urbà” durant aquest mes.

 

Per part seua, el regidor de Dinamització Econòmica, Juanlu Cardona ha recordat que la Mar de Tapes és “un esdeveniment que està consolidat” en el calendari anual de Xàbia i ha subratllat que els horaris en els quals els restaurants i bars participants ofereixen les tapes “és compatible amb el dels comerços”. Perquè al final la intenció de “aquestes accions és que tot el nucli comercial es beneficie d'elles”.

 

La directora del Col·legi Port de Xàbia, Isabel Moreno, ha explicat que participen en aquesta desena edició i esperen que es “convertisca en una fita”. Moreno ha assenyalat que aquesta presència és una de les accions del projecte d'innovació educativa Cuinnovart que van posar en marxa fa anys i que treballa en la integració en el currículum escolar de la importància de l'alimentació en la salut mental i física de tots, així com que els productes que cal consumir són els de KM 0.

 

Moreno ha indicat que han preparat una tapa que han batejat com “Tomacat amb espinetes i coca d'oli i timonet”, que prepararan els alumnes de 5 i 6 de Primària (en total 54 xiquets) amb l'ajuda dels Pares i Mares i el claustre de professors.

 

En representació dels alumnes han participat en la roda de premsa Silvia i Daniel que han explicat com és el procés d'elaboració de la tapa i que els diners que obtinguen per la venda de les tapes el destinaran a una ONG.

 

La Mar de Tapes serà del 3 al 5 de novembre, en el nucli urbà de Duanes de la Mar, amb el següent horari:

 

Divendres 3 de novembre: 19.30 a 23.00

Dissabte 4 de novembre: 12.30 a 15.00 i de 19.30 a 23.00

Diumenge 5 de novembre: 12.30 a 15.00

 

Participaran els següents restaurants:  La Bodeguilla, Cala Viuda, Piri-Piri, Calima, Napoli, Restaurant Pòsit, A la Deriva, The 32, Varadero, L’Almadrava, Cande, Descortxe, El Clavo, Colegi Port de Xàbia.