Xàbia tindrà una depuradora amb el tractament terciari

23 oct 2023 Rosa Cardona: “Nosaltres farem els nostres deures però Xàbia necessita les inversions del Consell per a millorar el cicle integral de l'aigua”

L'alcaldessa de Xàbia, Rosa Cardona i el regidor de Cicle Hídric, José Marcos Pons, han mantingut aquest divendres una trobada amb el secretari autonòmic de Medi Ambient, Javier Sendra, la directora general d'Aigua, Sabina Goretti i el gerent de l'Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (Epsar) amb la finalitat de traslladar-los totes les demandes que té l'Ajuntament en matèria de depuració i el sistema de bombaments dependents de l'EPSAR.

 

La reunió s'ha celebrat en la planta depuradora i allí el secretari autonòmic ha manifestat que la visita era una primera presa de contacte amb aquells municipis on es van haver de tancar les platges a l'estiu –com Xàbia- “per a estudiar amb temps i prendre les mesures oportunes perquè no torne a ocórrer”.

 

El secretari autonòmic ha subratllat que a partir de ja “treballarem de manera coordinada tant l'Epsar, com la direcció general de l'Aigua, i l'Ajuntament per a detectar els problemes que va haver-hi a l'estiu i tractar de solucionar-los”.

 

D'altra banda, Sendra ha remarcat el compromís del Consell a implantar en la tercera fase de la depuració que permetrà “reutilitzar l'aigua per a usos com l'agricultura, el reg de jardins, i l'aigualeig de carrers”. També des de l'EPSAR s'han compromès a millorar els sistemes de bombaments de l'Arenal amb la intenció que no torne a existir cap alleujament inesperat que obligue a tancar la platja de l'Arenal.

 

Mentrestant, l'alcaldessa, Rosa Cardona, ha agraït la visita del secretari autonòmic i de l'equip de la Conselleria i l'Epsar per a arreplegar les demandes del municipi i posar-se a la disposició de l'Ajuntament. “Nosaltres farem els nostres deures però Xàbia necessita les inversions del Consell per a millorar el nostre Cicle integral de l'Aigua i agraïm aquest compromís del govern del president Carlos Mazón”, ha indicat.

 

A més, el regidor de Cicle Hídric, José Marcos Pons ha volgut destacar el compromís del govern local per a millorar la xarxa de clavegueram, i el primer pas és que la nostra depuradora “millore el tractament de les aigües residuals i dispose de la tercera fase que permetrà reutilitzar l'aigua depurada que en l'actualitat es va a la mar”.