Juan Cortés Cabrera, primer premi en el Concurs Fotogràfic de l'AFX i l'Ajuntament “Sorolla torna a Xàbia”

18 oct 2023 El concurs va rebre 150 fotografies de diferents punts d'Espanya, Veneçuela, l'Argentina i Bangladesh

Juan Cortes Cabrera va aconseguir el primer premi en el Concurs Fotogràfic organitzat per l'Agrupació Fotogràfica de Xàbia i la regidoria de Cultura “Sorolla torna a Xàbia”.

 

El jurat format per Toñi Soler (Escola de Pintura Mediterrània), David Gutiérrez (historiador i guanyador de l'I premi Vila de Xàbia d'investigació) i Enric Martínez (fotoperiodista), va haver de triar entre 150 fotografies de 62 autors, amb orígens a Xàbia, però també en la resta del territori valencià o punts com Veneçuela, l'Argentina o Bangladesh. La majoria de les fotografies inspirades en els quadres del pintor valencià, Joaquín Sorolla.

 

Cortés va presentar una instantània titulada “Pescador sense peixos”, en la qual es pot veure un xiquet a la platja amb una cistella sense peixos, el segon premi va ser per a Javier Cañizares Gil amb “Contemplant el Mediterrani” i va haver-hi un tercer guardó per a la millor fotografia de Xàbia, que va recaure en José Vicente Ferrando Cervera i la seua proposta “Fent bogamarins”.

 

La regidora de Cultura, Mavi Pérez va ser l'encarregada de donar el primer premi d'aquest concurs en un acte que es va celebrar al Cinema Jayán.

 

Pérez va posar en valor el treball de l'Agrupació que presideix José Gallo en aquest concurs organitzat al costat de l'Ajuntament i va destacar l'alt nivell dels treballs rebuts.

Totes les imatges del concurso "Sorolla torna a Xàbia". AÇI.

 

XII Ral·li Fotogràfic

 

A més, l'AFX va lliurar en el mateix acte els guardons del XII Ral·li Fotogràfic, en el qual van participar 34 fotògrafs amb 305 instantànies que es va desenvolupar entre el 13 i el 15 d'octubre i que entre altres obliga els participants a captar diverses imatges: per exemple de la Primera Caleta, arquitectura de l'avinguda d'Ultramar, captar una libèl·lula, una vista del Montgó o diverses espècies endèmiques.

 

El jurat del ral·li va estar format per Pepe Mengual, Xusa Bou i J.R. Hernandez Melero, els qui van decidir que els guanyadors anaren Alfonso Rotunno (170,5 punts), Paco Costa (170 punts) i Alfonso Béjar (169,5 punts). Rotunno va vèncer amb una imatge de dues mans, amb el dit assenyalant-se emulant els frescos de la capella Sixtina amb la creació, i un fons una paret amb una clivella.

 

Totes les imatges van ser projectades en la pantalla gran del cinema Jayan i els premiats van rebre el guardó de mans de la regidora de Cultura, Mavi Pérez i el president de l'AFX, José Gallo.

 

Totes les imatges del Rally de l'AFX en aquest enllaç