La Policia Local de Xàbia inicia una campanya explicativa sobre l'ús dels Vehicles de Mobilitat Personal

17 oct 2023

La Policia Local de Xàbia ha iniciat una campanya amb la finalitat d'explicar a tots els veïns i veïnes la normativa que s'aplica als vehicles de mobilitat persones (VMP) com els patinets.

 

Segons ha explicat el regidor de Protecció Ciutadana i Mobilitat, Juan Ortolá, “són molts els usuaris d'aquesta mena de vehicles que circulen com arreplega la normativa de la Direcció General de Trànsit però, encara cal no ho saben, i per això la Policia Local ha començat aquesta campanya divulgativa”.

 

Els VMP han de circular per la via el més acostat possible al costat dret de la calçada, o les vies úniques o aquelles autoritzades com a carril bici o vorera bici delimitades. Els seus usuaris han de portar de manera obligatòria el casc i tenir una assegurança de responsabilitat civil. A més, el patinet ha de portar timbre, llums davanteres i posteriors, així com elements reflectors homologats. Per a circular a la nit o en condicions de baixa visibilitat, els conductors han d'emprar jupetí reflector.

 

Una altra de les obligacions dels conductors dels VMP és que han de respectar el reglament de circulació: senyals de stop, cedisca el pas, passos de vianants, entre altres.

 

La campanya pretén així mateix difondre quals són els comportaments sancionables:

 

-Superar la velocitat màxima de 25km/h, circular per travessies i vies interurbana

-Circular per voreres i zones per als vianants

-Conduir sota els efectes de l'alcohol i/o drogues

-Circular usant auriculars, mòbils i/o altres dispositius que disminuïsquen l'atenció

-Circular amb una altra persona en el patinet