Els majors de Xàbia celebren el seu dia i aposten per “envellir meravellosament”

07 oct 2023

Les associacions de Jubilats de Xàbia han celebrat aquest divendres juntament amb l'alcaldessa, Rosa Cardona i la regidora de la Tercera Edat, Fátima Jarjor el dia internacional de les Persones d'Edat.

 

Les Nacions Unides van declarar l'1 d'octubre com a dia dedicat a les persones majors i l'Ajuntament l'ha celebrat amb tots ells en una xicoteta festa en el Centre Social, en la qual ha actuat un mag i en la qual un dels assistents ha llegit un poema de Felix Leclerc titulat “Envellir meravellosament”.

 

La primera estrofa d'aquest poema diu (traducció al castellà): “Envellir amb gràcia és envellir amb el cor / Sense remordiments, sense penediment, sense mirar l'hora / Seguir avant, deixar de tenir por / Perquè cada època porta amb si la felicitat”

 

L'última diu: “Envellir meravellosament és envellir amb esperança / Ser feliç amb tu mateix en ficar-te al llit a la nit / I quan arribe el punt de no retorne / Dir-se a si mateix que en el fons és un sol adéu”.

 

La jornada ha comptat amb una xicoteta introducció per part de la regidora delegada, qui ha destacat el “privilegi” que tenen tots aquells que encara poden gaudir dels seus majors i ha instat a “inculcar en les generacions futures els bons consells que tenen les persones majors i necessitem els més joves”.

 

Per part seua, l'alcaldessa, Rosa Cardona, ha instat als majors a eixir de casa i a viure i ha recordat la importància del programa Radars, que manté en seguiment a totes les persones que viuen soles a Xàbia. De fet, els ha demanat que “facen d'altaveu per a atraure a més persones” i que puguen gaudir i beneficiar-se de les diferents activitats”. Cardona els ha insistit que no han de perdre “les ganes i la il·lusió” i això “es farà eixint de casa”.

 

Després de les intervencions i l'actuació del mag, tots han pogut gaudir d'un esmorzar en la cafeteria del centre social.

 

 

A Xàbia hi ha 6712 persones de majors de 65 anys, 3154 homes i 3558 dones, sobre una població total de 28.731 persones (Xifres de la revisió del padró publicada al gener de 2023).