Xàbia clareja una superfície de zones d'interfície urbana-forestal d'unes 2,5 hectàrees

04 oct 2023

L'empresa Silvícola del Maestrazgo realitza des de fa unes setmanes una intervenció de clarege en diferents zones de la interfície urbana-forestal de Xàbia amb la finalitat de minimitzar el risc d'incendi en les masses boscoses que confronten amb les àrees residencials del disseminat de Xàbia.

 

Aquests treballs estan coordinats per la regidoria de Protecció Ciutadana i Emergències, amb la de Patrimoni, compten amb la direcció de Medi XXI SL i segueixen les indicacions del Pla Local de Prevenció d'Incendis Forestals de l'Ajuntament, amb una ajuda del Fons Estratègic Municipal de Prevenció d'Incendis i Gestió Forestal de la Generalitat.

 

En concret els treballs s'han desenvolupat a terrenys de titularitat pública de la Urbanització Sol de l'Est, Parc Pinosol i en l'Àrea Recreativa El Rafalet. En total abasten unes 2,5 hectàrees de superfície i consisteixen en el clarege i poda dels arbres i el desbrossament de matolls. Les restes de poda d'arbres s'han deixat en la zona per si els veïns volen agafar-los per a llenya.

 

Els regidors Juan Ortolá i Enrique Escrivá van visitar una d'aquestes zones amb el personal de les empreses. Tots dos van poder comprovar el treball realitzat pels operaris d'aquestes empreses i el canvi que s'ha produït en les zones on ja s'ha intervingut.