La regidoria de la Tercera Edat de Xàbia celebra el dia d'Internacional de les persones majors

04 oct 2023 El dia 6 d'octubre

La regidoria de la Tercera Edat de Xàbia, que dirigeix Fátima Jarjor, ha organitzat per a el pròxim dia 6 d'octubre un acte commemoratiu del dia Internacional de les Persones Majors.

 

Va ser el 14 de desembre de 1990 quan l'Assemblea General de la “ONU” va designar el primer dia d'octubre com a jornada internacional dedica a les persones d'Edat. En la 33 edició de la commemoració s'ha centrat en el lema “Complir les promeses de la Declaració Universal dels Drets Humans de les Persones Majors: Entre generacions”.

 

La pròpia ONU reconeix en els resultats dels seus informes sobre la tercera edat, com la “discriminació la discriminació basada en l'edat en les institucions, actituds i pràctiques continua sent rampant, la qual cosa posa en relleu les deficiències en la implementació de marcs internacionals i nacionals per a les persones majors. persones. Sovint existeixen barreres sistèmiques i estructurals per a les persones majors en el context del treball, els nivells de vida, les oportunitats d'aprenentatge i l'accés a serveis i recursos a causa d'actituds discriminatòries, lleis i polítiques discriminatòries, falta de finançament i falta d'accessibilitat i assequibilitat, entre altres”.

 

Per a tractar de posar en valor la importància de la Tercera Edat a Xàbia, la regidoria ha promogut aquesta jornada commemorativa que se celebrarà en el Centre Social des de les 11.00 hores.

 

La jornada tindrà una part reivindicativa, una part lúdica amb l'actuació d'un mag i un xicotet refrigeri per a finalitzar.

 

Segons ha explicat la regidora, “volem reconèixer l'aportació silenciosa de tots els nostres majors, a les seues famílies, el suport que constitueixen en el seu dia a dia”. A més, Jarjor ha subratllat que tenim moltes idees “que volem fer per a ells, i que plantejarem a les dues associacions de jubilats per a tirar-les avant amb ells”.