La regidoria de Participació Ciutadana rellança els Consells Consultius

03 oct 2023

La regidoria de Participació Ciutadana, que dirigeix Enrique Escrivá, ha començat a treballar de la mà dels regidors delegats del govern de Xàbia per a rellançar la participació veïnal en la política municipal a través dels Consells de Participació.

 

En la sessió plenària de final de mes va ser aprovat la renovació dels càrrecs en els Consells de Cultura i Turisme, mentre que en el cas del d'Urbanisme, la regidoria de dirigeix Pere Sapena ha llançat una convocatòria pública als representants de les Associacions de Comerciants, del Sector Serveis, veïns-residents, tècnics, i sector de la construcció a aquest efecte de constituir el Consell d'Urbanisme i Medi Ambient per a aquesta nova legislatura 2023-2027.

 

El Consell Consultiu és l'òrgan de participació ciutadana que ofereix l'Ajuntament de Xàbia, en l'es tracten les qüestions relacionades amb els temes que abasten al mateix temps que permeten a la Corporació Municipal arreplegar les opinions dels diferents sectors representatius de la població.

 

Les sessions del Consell consultiu són públiques i al final de les mateixes se sol un torn de paraules entre els assistents a aquest.

 

En el cas del Consell d’Urbanisme, la regidoria ha convocat als representants i interessats dels següents estaments socials a una reunió que se celebrarà dilluns que ve dia 16-10-2023 a les 19.30 hores en les oficines de l'OAC, situada en Avinguda Trenc d’Alba núm. 2 per a designar als membres dels diferents estaments-sectors socials que conformaran el Ple del Consell: 1) Veïns-Residents; 2) Comerciants; 3) Constructors, Promotors, Serveis de Manteniment; 4) Hostaleria, Restauració, Recreatives; 5) Arquitectes, Enginyers, Aparelladors; 6) Agenda 21 local (Agenda 2030) i altres col·lectius com pot representants del sector primari (agricultura, pesca o ramaderia) jubilats, mestresses de casa.

 

En aqueixa reunió es designaran els titulars i suplents que conformaran posteriorment el Ple del Consell i assistiran a les reunions periòdiques que se celebren d'aquest.

El regidor de Participació ha destacat que una vegada se celebre la primera reunió els Consells Consultius de Xàbia “tornaran funcionar com fa anys” i sobretot a complir el “que diu els propis estatuts de cada Consell respecte a la convocatòria de les sessions”.