El ple de l'Ajuntament concedeix els premis 9 d’Octubre Vila de Xàbia a Toni Marí i Condenados al Bordillo

29 sep 2023

El ple de l'Ajuntament de Xàbia va aprovar ahir la concessió dels premis 9 d’octubre Vila de Xàbia a l'escultor Toni Mari i l'associació Condenados al Bordillo, amb els vots de l’equip de govern i el PSPV i la abstenció de Compromís.

 

El dictamen del ple destaca de l'escultor xabiero que és un artista i escultor que s'ha dedicat a donar vida al ferro, amb escultures de totes les formes i tamanys. Va iniciar la seua trajectòria des de ben menut, primer amb el dibuix i el paper i després amb la fusta i el ferro. La primera escultura la va crear amb tan sols catorze anys, quan era aprenent de ferrer i ara, quatre dècades després, podem gaudir en molts indrets del nostre poble i fora de les nostres fronteres d’escultures de l’artista, que representen tant elements naturals com activitats de la vida quotidiana.

 

Toni Marí ha apostat per les seues arrels i ha portat el nom de Xàbia per tot arreu, associat a la qualitat, el disseny i el prestigi. També cal destacar la seua vessant solidària. L’artista ha estat sempre disposat a contribuir amb les seus obres amb diversos organismes i associacions i en diferents causes locals sense ànim de lucre. És una persona compromesa amb Xàbia i amb la Comarca, mitjançant la seua participació en la xarxa solidària mundial Rotary i a més, ha estat l’impulsor del programa Compartim Comarca, per defensar els interessos d’aquesta terra.

 

L’associació “Condenados al Bordillo”, va estar fundada l’any 2001. Des d’aleshores ha tingut i té con objectiu bàsic desenrotllar i executar diferents projectes per a millorar la qualitat de vida de les persones amb capacitats diferents. Actualment l’associació està molt consolidada a la nostra Comarca, la Marina Alta, realitzant una sèrie de projectes dirigits a persones amb discapacitat, amb l’objectiu de potenciar totes les seus possibilitats de desenvolupament en un entorn el més normalitzat possible.

 

En l’actualitat l’associació porta a cap a la Marina Alta una sèrie de projectes en els quals participen més de 90 persones amb discapacitat, independentment de la seua edat o sexe. Podríem citar, entre d’altres,  l’Escola d’Esport, eixides de cap de setmana, l’activitat extraescolar Créixer Jugant en el Centre d’Educació Especial Raquel Payà, natació terapèutica, rehabilitació, estimulació sensorial..., activitats que es realitzen amb l’alegria i la il·lusió de les persones contractades -algunes d’elles amb discapacitat-, així com gràcies a l’elevat nombre de persones voluntàries.