Al voltant de 80 músics donaran forma al musical Balansiyyà a Xàbia

27 sep 2023 El Grup Polifònic Ars Nova i el Centre Artístic Musical interpretaran la peça el pròxim 7 d'octubre

El Grup Polifònic Ars Nova i el Centre Artístic Musical de Xàbia interpretaran el musical “Balansiyyà” el pròxim 7 d'octubre a la plaça de la Constitució, un musical que serà possible gràcies a 80 músics de les dos entitats.

 

Els representants del Grup Polifònic i el Centre Artístic Musical de Xàbia han presentat l'esdeveniment aquest dimarts a l'alcaldessa, Rosa Cardona i la regidor de Cultura, Mavi Pérez, que han preparat amb manyaga atès que forma part dels actes del 30 aniversari d'aquest cor de Xàbia.

 

El musical, ha explicat el director del cor Rubén Penadés, és una composició de José Rafael Pascual Vilaplana de 2010 que conta una història situada en l'època de Jaume I que mescla música i “escenificació”, per aquest motiu en la interpretació participen cinc personatges: Azahara (Lucía Candela), Alfons (Moisès Requena), Rei Jaume I (Javier Pérez), Rei Omar (Vicent Pérez) i l'escriptor i periodista Josep Vicent Miralles farà de narrador.

 

Per part seua, Gonzalo de la Guia, ha assenyalat que el musical “està concebut des del principi per a una banda” i això ha facilitat el treball de preparació, amb una “posada en escena molt nova”. El director de la banda i director del muntatge ha subratllat que “això no s'ha fet mai a Xàbia”.

 

Mentre la regidora de Cultura i Educació, Mavi Pérez, ha posat en valor el treball conjunt del Grup Polifònic Ars Nova i el Centre Artístic Musical de Xàbia en aquest projecte “ambiciós i nou” que permet “acostar la nostra cultura, cada dia una mica més, ja que relata una història d'amor ambientada a la València medieval”.

 

L'edil ha volgut felicitar a les dues entitats culturals i als seus membres “per la il·lusió i el gran esforç” que han dedicat perquè siga una realitat el pròxim 7 d'octubre. En un esdeveniment que forma part de la programació cultural preparada per l'Ajuntament amb motiu del dia de la Comunitat Valenciana.

 

El concert serà el dia 7 d'octubre a les 20.00 hores en la plaça de la Constitució de Xàbia i és gratuït.