30 alumnes comencen a formar-se en energies renovables i comerç de la mà de Creama Xàbia

14 sep 2023

Un total de 30 joves d'edats compreses entre 16 i 20 anys han començat un programa de formació i qualificació en matèria de comerç i energies renovables que els proporcionarà més opcions per a incorporar-se al mercat laboral.

 

Els regidors de Dinamització Econòmic, Juanlu Cardona, i de Cicle Hídric, José Marcos Pons, van participar aquest dimecres en la sessió inaugural del curs i han desitjat a tots ells que s'esforcen durant el curs que es prolongarà durant nou mesos.

 

Cardona va recordar que ha sigut comerciant en el centre històric de Xàbia i el gratificant que és poder ajudar i prestar servei als veïns i veïnes. Per això va instar a tots els alumnes a esforçar-se per a completar el curs i va remarcar que els estan inscrits en el d'auxiliar de Comerç realitzaran pràctiques a les botigues de barri de Xàbia i podran trobar en l'ampli sector d'atenció al client.

 

Per part seua, José Marcos Pons va destacar l'oportunitat que tenen aquests joves per a incorporar-se al mercat laboral i va subratllar que l'empresa municipal d'aigües de Xàbia, Amjasa, oferirà les seues instal·lacions, maquinària i eines perquè els alumnes del curs d'Operacions Bàsiques en el Muntatge i Manteniment d'Instal·lacions d'Energia Renovables, puguen conèixer com funcionen i es familiaritzen amb elles. Per a posteriorment poder accedir a pràctiques en les empreses del sector que hi ha en el municipi.

 

En el cas del curs d'operacions Bàsiques d'Energia Renovable és el primer que es realitza en tota la Comunitat, i la seua posada en marxa ha sigut possible després de la contínua escolta de la regidoria de Dinamització Econòmica als sectors econòmics de Xàbia.

 

Tots dos cursos es prolongaran durant deu mesos inclòs el període de pràctiques en empreses del municipi i compten amb una subvenció de la Conselleria d'Educació per un total de 82.340 euros.