El Passeig Marítim de Xàbia acull una desfilada de moda inspirat en Joaquín Sorolla

13 sep 2023 La desfilada es realitzarà al costat de l'escultura del pintor valencià que da nom al passeig

El passeig Marítim de Xàbia acull una desfilada de moda amb vestits inspirats en les obres del genial pintor Joaquín Sorolla dissenyats per Alba García de Cache Croche.

 

La desfilada, titulat “Sorolla, mar i llum” serà el dissabte 16 de setembre a partir de les 19.00 hores i compta amb la col·laboració de les regidories de Cultura i Dinamització Econòmica, així com el Rotary Club Xàbia, l'associació de Comerciants Xàbia Port, l'artista local, Toni Marí i altres entitats de Xàbia.

 

Alba García ha plasmat en els dissenys alguns dels quadres més representatius del pintor valencià de la defunció del qual es compleixen 100 anys aquest 2023, va ser el 10 d'agost de 1923 quan el pintor valencià, que va visitar Xàbia en cinc ocasions, va morir.

 

Són quinze peces elaborats amb materials reciclats i amb teixit sostenible pels alumnes de l'Escola de Moda Cànem, Escoles d'Artesans, UPV i el Sant Joan Bosco de València, així com pintors professionals com Toni López, Daniel González, Alberto Ruslan, Nieves Puente, Rosana Martí, María Fragoso i Nacho Climent.

 

Les models desfilaran amb barrets i tocats elaborats per l'EASD de València i el calçat tradicional de “ Doña Alpargata”.

 

La desfilada es realitzarà al costat de l'escultura de bronze del pintor valencià que presideix el passeig al qual dóna nom i està obert a tots els veïns i veïnes, així com visitants i turistes.