L'Ajuntament de Xàbia aprova un modificat de 922.530 euros per a poder finalitzar la piscina

04 sep 2023 Aposta ferma per l'esport del govern local

L'alcaldessa Rosa Cardona i el regidor Antonio Molina van visitar el dissabte la concentració de l'UAE Team Emirates durant la prèvia de l'eixida de l'etapa 8 de la Volta Espanya, que era Dénia, on han conversat i desitjat sort al jove ciclista de Xàbia, Juan Ayuso.

 

Ayuso ja va ser tercer classificat en la general de la passada tornada Espanya i manté totes les opcions per a tornar a repetir un gran paper en la d'enguany, consolidant-se en el top 10 mundial.

 

 

D'altra banda, el ple de l'Ajuntament de Xàbia va aprovar dijous de manera unànime l'increment del cost de la piscina per un import de 922.530 euros, la qual cosa eleva el cost de la mateixa a 5,7 milions d'euros.

 

En el ple el regidor d'Urbanisme i Obres, Pere Sapena va explicar que ahir s'aprovava un modificat del projecte inicial que no ha suposat ampliació del termini de finalització de les obres que segueixen en els termes previstos en el contracte.

 

A més va remarcar que a partir d'ara l'Ajuntament abonarà aqueix modificat tal com marca la llei, així com els imports que estaven pendents i va subratllar que la voluntat del govern local és “acabar la piscina i posar-la en marxa”.

 

En aquest punt, el regidor del PSPV, Alberto Tur, va afirmar que la piscina “és un projecte que es va iniciar en la legislatura anterior” i que “el modificat es va deixar tancat al final de la legislatura passada”. Així mateix es va mostrar confiat que Xàbia comptarà amb una “piscina moderna confortable i eficient”.

 

Davant això, el regidor d'Urbanisme, va afegir que en la legislatura anterior “es va aprovar autoritzar el director d'obra a redactar el modificat de crèdit” i va recordar que en arribar al govern el nou equip es va trobar amb una factura de més de 300.000 euros pendent de pagament i sense consignació pressupostària. Una factura que amb les gestions realitzades per l'equip d'Urbanisme i Hisenda va ser possible abonar en part.

 

A més tampoc s'havien pagat “els increments que permetia el decret del govern Central en relació amb les matèries primeres després de la guerra Ucraïna aprovat en 2022”. Un augment de costos que s'abonaran amb la modificació de crèdit que va ser aprovat fa unes setmanes.