Comunicat de l'Equip de Govern de Xàbia 3 de setembre de 2023

03 sep 2023 "Cecopal"

 

L'Equip de Govern de Xàbia lamenta que el PSOE local es dedique a fer política de “haters” especialment amb la gestió de les emergències.

 

El Govern local i els tècnics municipals han estat tota la setmana pendents de l'evolució dels comunicats meteorològics i els avisos emesos pel Centre de Coordinació de les Emergències (CCE) dependent de la Generalitat.

 

Ahir dissabte, efectivament, l'alcaldessa, Rosa Cardona, va acudir al matí a l'eixida a Dénia de la Volta Espanya, on va ser en representació de tots els xabieros i xabieras a donar el seu suport i ànims a Juan Ayuso ciclista local de l'UAE. Malgrat estar en aqueix esdeveniment, l'alcaldessa va estar permanentment informada per part de la Policia Local i el regidor de Protecció Ciutadana i Emergències, Juan Ortolá, dels treballs preparatius per a atendre la situació d'avisos especials i alertes.

 

Posteriorment i després de confirmar-se per part del Centre de Coordinació de les Emergències que a la província d'Alacant s'activava una alerta taronja, l'Alcaldessa a les 12.47 hores va convocar a través del grup que ja existeix des de fa anys a tots els membres del Cecopal, informant-los de l'estat d'alerta alhora que se'ls instava a estar localitzables i disponibles per a les reunions que foren necessàries i aquelles que els serveis tècnics i la presidència així ho consideraren, tal com marca el Pla Municipal d'Actuació en cas d'Inundacions.

 

A les 14.45, l'Alcaldessa va mantenir una trobada amb el propi Ortolá i l'Intendent-Cap de la Policia en la qual li van actualitzar els preparatius i van prendre mesures preventives, en un dia el d'ahir en el qual la programació de les Festes en Honor a la Mare de Déu de Loreto suposaven una massiva presència de gent, així com de les intencions que tenien els festers.

 

D'aquesta forma, d'acord amb la Comissió de Festes de la Mare de Déu de Loreto i valorant els avisos especials activats, es va decidir cancel·lar el correfoc previst inicialment per a la nit d'ahir, així com la discomóvil. Mentre que la cavalcada de carrosses es va valorar que continuara però amb un recorregut més curt.

 

Finalment, el Govern de Xàbia, ha explicat que en la gestió de la prèvia-durant-post emergència, en sempre estaran i respectarem el que indique i informe el personal tècnic municipal i al compliment de les convocatòries que ens indique el pla municipal de prevenció d'inundacions.

 

Per això no entenem que el Partit Socialista faça política amb aquestes coses i en comptes de cridar a l'alcaldessa o al regidor de Protecció Ciutadana i Emergències i posar-se a disposició, es dedique a fer de “hater” en xarxes socials.