Creama programa nous cursos per a millorar la qualificació professional dels treballadors de Xàbia

28 ago 2023 Un dels cursos és d'Energies Renovables, és únic en la Comunitat i està dirigit als joves de 16 a 21 anys que no han finalitzat els seus estudis de secundària

La regidoria de Dinamització Econòmica de Xàbia, que dirigeix Juanlu Cardona, ha preparat de la mà de Creama Xàbia una nova edició del Programa Formatiu de Qualificació Bàsica, amb dos vessants, el d'Auxiliar de Comerç i com a novetat enguany un relacionat amb les Energies Renovables.

 

 

Les primeres accions formatives, que s’iniciaran el proper 13 de setembre, van enfocades a joves que tenen entre 16 a 21 anys, que no han finalitzat els seus estudis d'ensenyament secundari, venen de problemes de desmotivació, absentisme escolar i amb dificultats en l'aprenentatge, entre altres. Es tracten del Programa Formatiu de Qualificació Bàsica d'Activitats Auxiliars de Comerç i d’Operacions Bàsiques en el Muntatge i Manteniment d’Instal·lacions d’Energies Renovables, subvencionats per la Conselleria d'Educació amb un total de 82.340 € (41.170€).

La novetat està en la realització del PFBQ d’Energies Renovables. Serà la 1º edició i l’únic en tota la Comunitat Valenciana. La sol·licitud d’aquest programa naix de la necessitat tècnica detectada a partir de les ofertes gestionades des de l’Agència de Col·locació de Creama. Pel desenvolupament del FPQB contarem en la col·laboració de AMJASA, en quan a instal·lacions, maquinaria i ferramentes.

 

Tant el PFQB de Comerç com el PFQB d’Energies Renovables impliquen per l’alumnat l’ocasió d’aprendre una formació professional en un context diferent, ja que no s’imparteixen en un Institut, a més d’oferir-los l’ oportunitat de  tindre un primer contacte amb el teixit empresarial de la localitat amb la realització de la FCT (Formació en Centres de Treball) en empreses i comerços de la localitat .

 

El Regidor de Creama, de Dinamització Econòmica i Comerç, Juanlu Cardona ressalta que aquesta convocatòria és la cinqué edició del PFQB de Comerç i tots els/les joves que havien passat pel programa havien expressat la seua satisfacció d’haver-ho realitzat. De la mateix manera, el Regidor de Creama ha instat a l’alumnat d’aprofitar com a pràctiques professionals els diferents events programats  de les campanyes de Nadal i Pasqua que té programat la Regidoria de Dinamització Econòmica i Comerç. En el cas del Programa d’Energies Renovables, l’alumnat realitzaran les pràctiques professionals  en les instal·lacions d’AMJASA (instal·lant plaques solars a les mateixes instal·lacions de l’empresa municipal) i en empreses del sector de Xàbia.

 

Per una altra banda, la programació de l’últim trimestre de Creama Xàbia contempla, com sempre, formació orientada a la millora de la qualificació professional  i a aumentar les competències lingüístiques dels aturats i aturades inscrits en l’Agència de Col·locació de Creama per a obtindré carnets professionals. Aquests cursos  son els següents:

 

-          manipuladors de productes fitosanitaris,

-          manteniment i neteja de piscines

-          manipuladors d’aliments,

-          tractaments d’aigües

-          operadors de carretons  elevadors.

 

I, en el mes de octubre i novembre contarem amb una nova edició de cursos d’idiomes; Anglès, Francès i Alemany, nivell bàsic i intermedi, impartit per residents estrangers en Xàbia.