Xàbia obri la convocatòria per a la utilització de les sales municipals d'exposicions en 2024

16 ago 2023 Les propostes de treballs seran valorades per un comitè independent

La regidoria de Cultura i Festes, que dirigeix Mavi Pérez, ha obert la convocatòria pública per a la utilització de les sales municipals d'exposicions durant la temporada 2024, la convocatòria que permet seleccionar de manera independent i a través d'un comitè independent els artistes que exposaran en Ca Lambert i La Casal del Cable.

 

Les bases estan publicades en la web www.artxabia.com i estan obertes a tots aquells artistes plàstics majors d'edat que vulguen exposar en les dues sales. Per a això hauran de presentar una proposta del projecte exposició artística que pretenen realitzar, amb preferència per als artistes o equip d'artistes que no hagen exposat de manera individual en aquestes sales durant els últims quatre anys.

 

Les sol·licituds es podran realitzarà fins al 15 de setembre i s'efectuaran presentat el butlletí d'inscripció, un currículum artístic detallat que incloga ressenyes crítiques de les exposicions realitzades, així com un dossier fotogràfic en format digital o imprès, un breu projecte i per als artistes locals certificat d'empadronament d'empresa que acredite que el sol·licitant ha nascut/resideix o desenvolupa la seua activitat laboral a Xàbia.

 

Una vegada concloga el termini per a la recollida de propostes un comitè de selecció format per Vicente Chambó (comissari, gestor cultural, crític i periodista); Amparela Benlliure (gestora cultural, galerista, investigadora i docent de l'art) i Salva Torres (director del Makma i periodista cultural), amb el director dels espais artístics de l'Ajuntament de Xàbia com a secretari sense vot; s'encarregarà d'examinar les propostes presentades i basant-se en l'interès dels valors artístics (conceptuals i formals), resoldrà la selecció de les exposicions que acolliran les sales del municipi durant 2024.

 

La resolució de la convocatòria es notificarà a tots els sol·licitants durant la primera quinzena del pròxim mes d'octubre.

 

D'altra banda, les bases arrepleguen el compromís de la regidoria de Cultura d'editar cartells de cadascuna de les exposicions seleccionades així com un catàleg a color de 16 pàgines de 21x21 centímetres. Però també a difondre a l'activitat a través de la pàgina web www.artxabia.com amb una secció per a cadascun dels artistes seleccionats.

 

La regidora de Cultura i Festes, Mavi Pérez, ha indicat que aquesta Comissió “és la millor manera de triar als artistes plàstics que ompliran les nostres sales expositives” i ha convidat a tots aquells que vulguen mostrar les seues obres a presentar les seues propostes “tant si són de Xàbia, com si són de la Marina Alta o qualsevol altre punt del territori espanyol”.