Creu Roja realitza una formació especialitzada per a socorristes en els penya-segats de Xàbia

15 ago 2023 Hi van participar 42 socorristes

La Creu Roja de Xàbia ha realitzat una formació especialitzada per a socorristes en els penya-segats de Xàbia amb la finalitat de dotar al personal del servei de salvament en platges de les eines i coneixements específics.

 

Des de la Creu Roja han explicat que la formació, que està en marxa des de 2017, es realitza en espais rocosos per a dur a terme amb seguretat les intervencions que es produeixen quasi sempre en temporada estival en punts com a Cala Tangó, Cap Negre, els Pesqueres, En Caló i Cala Ambolo.

 

Aquestes jornades participen socorristes veterans i veteranes, així com aquells que s'han incorporat aquest últim any. Són exercicis vinculats al rescat amb embaraciones, atenció al trauma, aproximació i evacuació de ferits en coves i penya-segats i suport a equips mèdics en situacions d'emergència.

 

Els socorristes de Xàbia tenen una formació en rescat addicional a la formació bàsica en socorrisme aquàtic a causa de les condicions orogràfiques que presenta el litoral xabiero.

 

En total en aquestes jornades han participat 42 socorristes.

 

El regidor de Platges, Juan Ortolá, ha comentat que aquestes formacions permeten que el personal que està al servei de tots els veïns, veïnes, banyistes i turistes “estiguen a l'avantguarda i preparats per a atendre qualsevol situació d'emergència que es produïsca a les nostres platges”. L'edil ha agraït l'especial dedicació de tot l'equip de la Creu Roja i el seu esforç perquè les platges de Xàbia “estiguen protegides”.