Xàbia demanarà a la Generalitat la cessió de la carretera de la Plana

12 ago 2023 L'alcaldessa es compromet amb els veïns a reclamar major inversió al Consell

L'Ajuntament de Xàbia va instal·lar aquest divendres una sèrie de mesures de seguretat provisionals en la carretera de la Plana amb la finalitat d'evitar que els vehicles estacionen de manera indeguda en els vorals i així garantir la seguretat dels veïns i veïnes de la zona a l'hora d'entrar/eixir dels seus habitatges.

 

Aquesta és una de mesures que durant la vesprada d'ahir van exposar l'alcaldessa, Rosa Cardona, el regidor de Protecció Ciutadana, Juan Ortolá, la regidora de la Plana, Fàtima Jarjor i l'Intendent-Cap de la Policia Local, José Antonio Monfort, en el transcurs d'una reunió amb els veïns celebrada a la Casa de Cultura. Una trobada al qual van acudir prop d'un centenar de propietaris de la zona.

 

Després de rebre les queixes dels veïns a principi de setmana, la regidora de la Plana va traslladar a l'alcaldessa i a l'edil de Protecció Ciutadana la necessitat d'instal·lar aqueixes mesures de seguretat en la carretera. La Policia Local va mobilitzar una sèrie de blocs de plàstic del tipus “new jerseis” que juntament amb uns cons, van ser instal·lats la Policia Local, la Guàrdia Civil i Protecció Civil, durant el matí del divendres en els vorals de la carretera des del Punt Verd que hi ha a l'entrada fins al Monestir.

 

Al costat d'això, l'Intendent-Cap va anunciar que al llarg del cal de setmana per la nit hi haurà una patrulla de la Policia Local fixa en la zona com a mesura dissuasiva. La Policia Local no té competència per a sancionar en aquest punt ja que es tracta d'una carretera de titularitat autonòmica.

 

Referent a això, en el transcurs de la trobada, l'alcaldessa va lamentar que durant els últims anys “no s'haja invertit en la neteja i manteniment de la zona de la Plana” i va criticar que tot l'entorn està en “molt mal estat”, per exemple la zona del Berenador o les pròpies cunetes. I es va comprometre a demanar als nous responsables de la Conselleria de Medi Ambient i Territori “a invertir en l'àrea per a mantenir les zones boscoses que envolten els habitatges nets”.

 

Cardona també va anunciar que demanarà a la Generalitat la cessió de la carretera de la Plana el que permetrà una vegada siga cedida que “la Policia Local puga intervenir i sancionar en cas, pej d'estacionaments il·legals en els vorals”.

 

Així mateix l'alcaldessa va explicar que les mesures provisionals instal·lades el divendres seran substituïdes en les pròximes setmanes per unes fites de color groc com els que van ser instal·lats en la carretera que dóna accés a la Cala de la Granadella. De fet, el Consistori ja els ha encarregats a l'empresa que els subministra.

 

D'altra banda, l'alcaldessa va instar als veïns i veïnes de la Plana a reactivar l'associació amb la finalitat de mantenir un canal de comunicació constant amb ells i així poder abordar la resta de problemàtiques que té la zona, fonamentalment les qüestions urbanístiques. Alguna cosa que es va comprometre a abordar en pròximes trobades.