Les festes en honor a la Mare de Déu Loreto seran del 26 d'agost al 8 de setembre

11 ago 2023 La Comissió va presentar el Llibre Fester un “xicotet tresor que plasma la història, cultura, devoció i l'alegria dels xabieros i xabieres”

La Comissió de Festes de la Mare de Déu de Loreto va presentar ahir el Llibre de festes que dóna el tret d'eixida a les festes patronals del barri de Duanes de la Mar que se celebraran del 26 d'agost al 8 de setembre.

 

El llibre és un xicotet tresor que plasma la història, la cultura, la devoció i l'alegria dels xabieros i xabieres. Va ser José Erades, membre de la Comissió, qui va avançar alguns dels reportatges que enguany han preparat.

 

Aquest 2023 els mayorales i mayoralesas són Isabel Cardona Iglesias i Ángel Cardona Devesa; Irene Cardona Iglesias i Sergio Cruañes Buigues; Ainara Pastor García i Fernando Serrano Osca, Manel Guardiola Pastor i Paula Guardiola Pastor, Rubén Bisquert Ferrer i Mireya Ferrer Ribes, Teresa Victoria Bertomeu Monllor i Aaron Serrano Osca, José Antonio Sapena Gallego i Loreto García Llidó.

 

En l'acte el president de la Comissió, Vicente Gavilà, va remarcar que la programació de les festes “està pensada per a tots els públics i edats” que compta amb la “inestimable col·laboració de les penyes marineres, els comerços i clubs esportius”. La programació és segons Gavilà, “participativa i oberta”.

 

El president a més va destacar que algunes d'aqueixes activitats sense històriques i va citar el Concurs de Dibuix (30 anys), el Campionat d'Escacs (30 anys) o el trofeu Ciclista i la Cursa Popular de la Penya la Bufa que compleixen 40 anys.

 

 

Per part seua, la regidora de Cultura i Festes, Mavi Pérez, va comentar que la programació arreplega “activitats diversos, actes festius que són cada vegada més integradors i inclusius”.

 

Mentrestant, l'alcaldessa, Rosa Cardona, va agrair el treball de tota la Comissió i “totes aquelles persones que han col·laborat per a fer la programació festiva”. Les festes de la Mare de Déu de Loreto “estan molt arrelades en el barri de Duanes de Mar i en tota Xàbia, porteu més d'un segle en honrant a la Mare de Déu” i va convidar a totes les persones i als visitants “a gaudir d'aquests dies de festa”.