Xàbia aprova per unanimitat la cessió de tres parcel·les al Consell per a habitatges de protecció social

04 ago 2023 Els cinc grups amb representació municipal aproven els seus representants per als òrgans consultius de participació ciutadana

. El ple de l'Ajuntament de Xàbia va aprovar en la seua última sessió de manera unànime la cessió de tres parcel·les al Consell per a destinar-les a la construcció d'habitatge protegit.

 

En concret es tracta de les parcel·les que es troben en el Pla Parcial del Pou del Moro (al costat del Col·legi Trenc d’Alba) i permetran, segons va explicar el regidor d'Urbanisme, Pere Sapena, habilitar 65 habitatges d'uns 100 m² quadrats cadascuna.

Sapena va remarcar que el govern local vol fer “nous habitatges” i va anunciar que s'han posat a treballar per a aconseguir-les.

 

Així mateix tots els partits, excepte Vox que va votar en contra, van votar a favor d'una moció presentada per Compromís en matèria d'Igualtat i lluita contra la violència de gènere, a la qual es va incorporar una esmena socialista perquè es guarde un minut de silenci a l'inici de les sessions plenàries cada vegada que es produïsca un assassinat masclista. A més, van acordar deixar sobre la taula una altra proposta presentada per la portaveu de la coalició, Carme Català, en la qual s'instava al Consistori a subscriure's a una relació revestisques Cavall Fort, Camacuc, Enderrock, El Temps i Revista Llengua Nacional. (Només Camacuc i El Temps estan editades en la Comunitat Valenciana).

 

Aquesta proposta va ser esmenada pel PSPV, qui va demanar que si el Consistori havia de subscriure's a algunes revistes en valencià, aquestes havien d'editar-se en la Comunitat Valenciana, segons va exposar el regidor Josep Vicent Miralles “ja que permet reforçar la indústria cultural pròpia i ajudem al manteniment de llocs de treball en el sector”.

 

Referent a aquesta moció, la regidora de Cultura, Mavi Pérez, va exposar que s'havia reunit amb el director de la Biblioteca Municipal, qui li va confirmar que l'Ajuntament ja està subscrit al setmanari El Temps i va anunciar que des de la Biblioteca demanaran a les editorials exemplars d'aqueixes revistes per a posteriorment plantejar-se la subscripció.

 

Finalment l'assumpte es va quedar sobre la taula, i serà debatut amb els informes tècnics en una pròxima comissió de Cultura.

 

Creació dels Consell Consultius

 

D'altra banda, el ple va aprovar el nomenament dels representants dels cinc partits amb representació municipal per als diferents Consells Consultius, la constitució dels quals començarà en breu. Són el Consell d’Urbanisme i Medi Ambient, el Consell de Turisme, el Consell d’Esports, Consell Agrari i l’Observatori de l’Aigüa.

 

També es va aprovar un modificat del projecte de la piscina que suposarà un increment de la despesa total de 102.00 euros i la renovació de la condició de municipi amic de la infància, que va motivar que la portaveu de Compromís, Carme Catalá, preguntara per l'estat dels parcs infantils, al que li va respondre l'alcaldessa, Rosa Cardona, que el nou govern “treballarà perquè tots els parcs i zones verdes, estiguen habitables”.