Cultura convoca la tercera edició del Premi d’Investigació Vila de Xàbia

03 ago 2023 Les propostes de treballs seran valorades per un jurat

L’Arxiu Municipal de Xàbia ha publicat les bases per a la concessió de la tercera edició del Premi d’Investigació Vila de Xàbia, un guardó que es promou amb la finalitat d'ampliar el coneixement del patrimoni i de la història local.

 

Les bases van aparèixer en el Butlletí Oficial de la Província del dia 31 de juliol i es refereixen a treballs de recerca que podran ser escrits en valencià o castellà amb temàtiques diverses dins del marc genèric de les humanitats: arqueologia, etnografia, història, art, geografia, lingüística, cerca documental, però sempre en l'àmbit local del municipi de Xàbia i àmbit comarcal de la Marina Alta.

 

Les propostes de treball a valorar per un jurat es podran presentar fins a l'1 d'octubre per instància general a través de la seu electrònica de l'Ajuntament de Xàbia o presencialment en l’Arxiu (c/d’Avall, 39 d'11 a 13.00 hores).

 

El guanyador, que percebrà 4.000 euros, serà triat entre les propostes presentades per un jurat integrat per tècnics municipals i components d'associacions culturals, educatives, entre altres.

 

Les bases arrepleguen que el guanyador es compromet als sis mesos de l'adjudicació a presentar una memòria justificativa d'haver realitzat almenys la meitat del treball. En total haurà de tenir una extensió mínima de 60 pàgines i màxima de 200.

 

Tercera edició

 

El primer dels guardonats amb aquest premi va ser l'historiador David Gutiérrez “Xàbia en la vida i obra de Joaquín Sorolla” i el segon va ser l'equip integrat per Francesc Reus, Antonio Sesé, Enrique Bas i Joaquín Carbonell “L’Ensenyament a Xàbia: 1950 fins a l’actualitat”.

 

Foto: L'arxiver municipal, Juanjo Mas, va explicar a la regidora de Cultura i Festes, Mavi Pérez, les bases del premi i li va mostrar el resultat de les dos primeres edicions.