Els Escacs Vivents de Xàbia llança un missatge de defensa de la mar

01 ago 2023

Un centenar de persones va participar aquest dissabte en la XXV edició dels Escacs Vivent de Xàbia, l'única festa d'interès turístic nacional que té Xàbia, que organitza la Comissió de la Mare de Déu de Loreto en col·laboració amb les regidories de Cultura i Festes i Turisme. L'obra A(MAR) dirigida per Raquel Violero sobre una idea d'Álvaro Monfort va permetre llançar un missatge en defensa de la mar, i que no continue convertint-se en un abocador humà.

 

Les fitxes, el narrador (Salvador Aldeguer), les coreografies d'Endanza i la música de l'Orquestra Simfònica del Centre Artístic Musical es van fusionar amb els moviments dirigits per Francisco Torner (Fundació Oceanogràfic) i Roberto Algaze, davant un públic lliurat, entre els quals es trobava l'alcaldessa, Rosa Cardona, la primera tinenta d'alcalde, Mavi Pérez, el segon tinent d'alcalde, José Marcos Pons, la regidora d'Hisenda i Contractació i el regidor d'Esports, Toni Molina.

 

Abans de començar la partida la Comissió va lliurar, juntament amb la primera tinenta d'alcalde, Mavi Pérez, unes plaques commemoratives a Aldeguer i Algaze, mentre que l'alcaldessa, Rosa Cardona, va lliurar una escultura de Bartolomé Velasco a Francisco Torner.

 

Relació de participants:

Direcció: Rafael Andarias i Vicente Gavilà (Comissió de Festes Mare de Déu de Loreto)

Idea original: Álvaro Monfort

Direcció d'Escena i dramaturgia: Raquel Violero

Presentadors: Ana Garreta, Roberto Gisbert, Mery Velasco, i Álvaro Martínez

Fitxes: Reis i dames: Iván Buigues, Iris Cholbi, Juan Torné, Mayra Femenía

Fitxes: Peons i resta de peçes:  Carmen Velasco, Irene Mata, Elena Mata, Fransheska del Mar Gómez, Jefferson Uriel, Izan Cordero, Joel Belmonte, Hugo Belmonte, Alma Catalán, Ariadne Blanch, Oriol Piqueras, Zeus Figueroa, Carlos Castillo, Gema Costa, Diego Buigues, Valentina Cevallos, Elsa Almazán, Inés Marqués, Eva Gilabert, Kike Roig, Daisha Utrera, Claudia López, Marc Buigues, Paula Buigues.