Xàbia crea un gabinet de crisi per a cercar la solució al tancament de la platja de l'Arenal

21 jul 2023

L'alcaldessa de Xàbia, Rosa Cardona, la primera tinent d'alcalde, Mavi Pérez i el segon tinent d'alcalde i regidor de Cicle Integral, José Marcos Pons han mantingut durant tot el matí d'aquest divendres una trobada amb els tècnics municipals amb la finalitat de plantejar una solució als episodis de contaminació que han obligat a tancar la platja de l'Arenal per tercera vegada en menys d'any.

 

Després de tenir coneixement del resultat de l'última analítica del Programa de Control de les Aigües de bany que realitza la direcció general de l'Aigua en la qual s'ordena el tancament de la platja, l'Ajuntament ha ordenat a la Policia Local i a la Creu Roja que desallotjara a tots els banyistes i s'ha hissat la bandera roja.

 

L'alcaldessa ha ordenat la convocatòria d'un gabinet de crisi i juntament amb Pérez i Pons, han mantingut una trobada amb l'inspector de Serveis, l'enginyer Industrial Municipal i l'Intendent Cap de la Policia Local, amb la finalitat de cercar una solució per a això. Com a part de l'operatiu la Policia Local de Xàbia ha realitzat a més diversos vols amb el dron amb la finalitat de visualitzar l'estat de l'aigua de l'Arenal i obtenir fotografia de la zona de bany.

 

Aquest gabinet ha acordat com a solució immediata l'elaboració d'un pla de mesures d'emergència per a realitzar cinc analítiques diàries en diferents punts de la zona afectada. A més aquest pla inclou el monitoratge de pluvials i tota la xarxa de clavegueram, amb la finalitat de determinar l'origen d'aquest nou episodi de contaminació que ha obligat al tancament de la platja de l'Arenal.

 

De la mateixa manera, el dron de la Policia Local realitzarà diferents vols per la zona.

 

L'alcaldessa, Rosa Cardona, ha remarcat que el “nou govern està compromès a cercar una solució definitiva a aquest problema, perquè és conscient dels efectes que té tant per als turistes, però també per als comerços i l'hostaleria de l'Arenal”.

 

Així mateix ha subratllat que “no escatimarem en despesa per a donar certitud que les platges del nostre municipi presenten el millor estat”.

 

Cardona ha lamentat que l'empresa pública que gestiona la depuradora (Epsar) no haguera “planificat amb temps aquesta obra i en ple mes de juliol estiga executant l'obra”.

 

L'alcaldessa ha informat els portaveus municipals del tancament de la platja i la setmana vinent convocarà una junta de portaveus per a mantenir-los al dia dels passos que d'aquest gabinet de crisi.