El Museu de Xàbia exposarà el “Bacus de Miraflor”

11 jul 2023 La peça va ser localitzada entre les restes de la reforma d'un habitatge per un veí dels Poblets que va decidir depositar-la en el Museu de Xàbia

El Museu de Xàbia exposarà pròximament una peça escultòrica fragmentada de marbre blanc, de 48 cm d’altura i uns 25 kg de pes, d’època romana. Correspon a la figura d’un jove varó, de complexió atlètica, de la qual només es conserva el cos.

 

L’escultura va ser recuperada el passat mes de maig de l’any 2021 per Josep Andrés, veí dels Poblets. La peça formava part dels enderrocs d’un contenidor de les obres de reforma d’una casa tradicional de carrer Sant Josep de Miraflor. El fragment escultòric havia sigut reutilitzat en el parament d’un mur de la casa que estava reformant-se.

 

La peça, una troballa casual, ve ser dipositada al Museu de Xàbia i ara està en procés de neteja i restauració; uns treballs que acabaran a finals del mes de juliol.

 

L’escultura correspon a una representació del déu romà Bacus/Dionís, tal com semblen indicar les característiques de la figura i la pell d’animal que penja del muscle del jove. Si més no, aqueixa és la interpretació feta per Ferran Arasa, professor de la Universitat de València, que junt amb d’altres investigadors, estan estudiant la peça.