Xàbia acull la presentació del Pla Especial de Sequera

26 jun 2023

La planta dessaladora d'aigua de Xàbia ha acollit aquest dilluns la presentació del Pla d'Especial de Sequera, organitzat per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, amb presència del responsable d'aquest organisme, Miguel Polo, així com l'alcaldessa, Rosa Cardona, el regidor d'Aigües, José Marcos Pons i el gerent de l'empresa municipal d'aigües (Amjasa), José Luis Henarejos, al costat d'altres responsables polítics de la comarca.


Els responsables de la CHJ han presentat aqueix pla que està en fase d'exposició al públic i han convidat a tots a exposar les seues propostes i al·legacions. Posteriorment s'han plantejat les diverses qüestions específiques previstes de la Marina Alta, que inclou la totalitat de les bols dels rius Girona i Gorgos, i les subcuencas litorals compreses entre el límit nord del terme municipal d'Oliva i el marge esquerre del riu Algar. El pla caracteritza 14 masses d'aigua superficial amb una longitud total de 145 km i 9 masses d'aigua subterrànies.

En l'acte, l'alcaldessa, Rosa Cardona, ha explicat que Xàbia “vol ser solidària” i subministrar aigua als pobles veïns, però ha reclamat que les administracions supramunicipals “ajuden a suportar els costos que té dessalar l'aigua de mar”. La primera edil ha recordat que el municipi va afrontar fa anys “en solitari” la inversió d'adquirir aqueixa planta i ha insistit que “com en totes les nostres llars, la llum ha pujat i els costos de produir aigua s'han incrementat també”, un augment que de moment ha assumit l'empresa municipal d'aigües.


D'altra banda, tant Cardona com José Marcos Pons, han aprofitat la presència del gerent de l'Epsar, Juan Ángel Conca i els tècnics de l'empresa per a interessar-se per l'avanç de les obres de reparació de l'emissari de la platja de l'Arenal. “Els treballs –ha comentat l'alcaldessa- avancen segons el que es preveu, això sí, si hi ha un canvi en l'estat de la mar, es pot trastocar tots els plans”.