Rosa Cardona retira als polítics de la Mesa de Contractació de Xàbia

30 jun 2023 El ple aprova amb els vots del govern local els sous dels òrgans de govern i les indemnitzacions per assistència

El ple de l'Ajuntament de Xàbia s'ha reunit aquest dijous en sessió extraordinària per a aprovar el règim de funcionament dels òrgans col·legiats i el règim salarial dels 21 regidors de la corporació durant els pròxims 4 anys.

 

Un dels assumptes que s'ha aprovat ha estat la delegació d'atribucions proposada per l'alcaldessa, Rosa Cardona, en favor dels regidors del PP, CpJ i Vox, així com la composició de la junta de govern, les comissions informatives-Especial de Comptes/ Urbanisme, Obres i Serveis / Dinamització Econòmica / Cultura, Educació i Esports (que seran quatre i en les quals la representació serà 4-4-1-1-1 (PSPV, PP, Ciudadonos por Jávea, Vox i Compromís), així com la mesa de contractació en la qual no hi haurà polítics, ja que segons ha destacat el portaveu del govern, Enrique Escrivá, “el govern local no vol influir en les decisions dels tècnics municipals que formen les meses de contractació ja que confia cent per cent en ells”.

 

Referent als sous de l'alcaldessa i els regidors, el nou govern tindrà 4 dedicacions en exclusiva. Una per a l'alcaldessa per 50.000 euros; i tres per als regidors Enrique Escrivá, Teresa Legay i Pere Sapena per 45.000 euros. Mavi Pérez tindrà una dedicació al 80% (36.000 euros anuals); Juanlu Cardona, Juanjo García, Juan Ortolá i José Marcos Pons al 70% (31.000 euros anuals), Fátima Jarjor tindrà una dedicació al 55% (24.750 euros) i el regidor Antonio Molina cobrarà en funció de les assistències amb un màxim de 21.108 euros anuals. Per part seva, els regidors sense delegació percebran un màxim de 979 euros mensuals i els portaveus de l'oposició (José Chulvi i Carme Catalá) mensual de 1.350 euros, sempre que acudeixin a les comissions i plens convocats.

 

A més s'ha aprovat la determinació del número i característiques del personal eventual, que està format per sis persones i el tècnic de festes. Aquests càrrecs són: cap de gabinet, cap de premsa, col·laboradora d'Alcaldia i Promoció Institucional, col·laboradora de Cultura i Festes, col·laborador de Seguretat i Emergències i col·laborador de Turisme i Cicle Hídric. El cap de gabinet tindrà un salari de 35.000 euros; el cap de premsa 30.000 euros; la col·laboradora d'Alcaldia i Promoció Institucional percebrà també 30.000 euros. La resta de personal percebrà una mica més de 28.000 euros anuals.

 

Els acords han tirat endavant amb els vots del govern local, per la seva part PSPV i Compromís s'han abstingut en tots els punts.

 

El portaveu del PSPV, José Chulvi, ha remarcat durant la seva intervenció en el punt de debat sobre els sous dels regidors i el personal eventual que la proposta que s'aprova “és una esmena a la totalitat als arguments que els partits del govern van fer en 2019. Han fet una còpia exacta dels quals portem a aprovació en aquell any”. També ha afegit “no estem criticant els sous, estem criticant la falta de coherència”.

 

Per part seva, la portaveu de Compromís, Carme Català, ha indicat que no volia valorar els sous i salaris però ha comentat “els sous dependran de la feina que faci el govern i serà quan es vegi aquesta feina quan es podrà valorar el treball realitzat”.

 

Mentre el portaveu del govern, Enrique Escrivá, ha destacat que hi ha un informe tècnic que situa el cost del nou govern en els mateixos termes que l'anterior “si comptem el cost dels regidors i els càrrecs de confiança el cost és el mateix”. I ha insistit que les dedicacions del govern “es corresponen a la responsabilitat que tenen i ha remarcat “que al final els salaris es demostren amb el treball que es fa i això és el que l'alcaldessa ha encarregat als 11 regidors del govern, treballar per Xàbia tots els dies i totes les hores”.

 

També ha intervingut l'alcaldessa, qui s'ha referit al personal eventual “hem comprovat aquestes dues setmanes que les funcions que fa aquest personal són funcions que fan falta en aquest ajuntament” i ha afegit “que ha estat una llàstima que en els últims anys no s'hagi fet res en matèria de personal en aquest Ajuntament”.