L'aigua de la platja de l'Arenal de Xàbia té una qualitat excel·lent per al bany

01 jul 2023

 

L'Ajuntament de Xàbia ha realitzat durant aquesta setmana diverses analítiques de contrast per a corroborar els resultats que diàriament facilita el programa de vigilància de les aigües que promou la direcció general de l'Aigua.
Després del tancament de la platja dimarts passat i la reobertura el dimecres, l'equip de govern que dirigeix Rosa Cardona ha encarregat noves analítiques -l'última aquest divendres- amb la finalitat de tranquil·litzar als veïns i veïnes, així com als turistes i visitants que opten per Xàbia per a gaudir de les seves vacances.
L'alcaldessa ha manifestat que l'Ajuntament "farà totes les anàlisis que siguin necessaris" perquè els nostres "visitants, veïns i veïnes i empresaris tinguen la tranquil·litat que l'aigua de la platja de l'Arenal és excel·lent per al bany".
"La platja de l'Arenal és el motor turístic de Xàbia i hem de fer tot el que estiga a les nostres mans perquè no es produeixca un altre tancament, amb el que això pot suposar".
En aquest sentit, l'últim d'aquests estudis, realitzat el mateix divendres per la vesprada, ha determinat que l'aigua té una qualitat excel·lent.
L'alcaldessa ha estat treballant amb el regidor de Platges, Juan Ortolá i el d'Esports, Toni Molina durant aquests dies per a preparar la XIII Travessia nadant deXàbia. I després de rebre la confirmació dels últims anàlisis realitzats per l'Ajuntament, els tres han coincidit que la prova es disputa amb total garantia.
La cita esportiva reunirà 420 nadadors, dels quals 200 participen en la prova "reina"(3.000 metres), altres 185 en la de 1.500 i altres 35 en la de 500. La travessia nadant té el seu inici per a la prova regna en la pròpia platja de l'Arenal i la meta a la platja de la Grava. En aquesta prova organitzada pel Club Atletisme Llebeig i la regidoria d'Esports, amb la col·laboració de la Creu Roja Xàbia, Club Nàutic Xàbia, Centre Excursionista, Club de Piragüisme Xàbia, Paddle Surf Family, Sisme submarí i Kraken.