El Festival internacional torna a Xàbia després de tres anys d'aturada

01 jun 2023 La festa que plasma la interculturalitat del municipi serà del 29 de juny a l'1 de juliol en l'Avinguda Augusta

L'associació cultural Festival Internacional de Xàbia ha anunciat hui de manera oficial que torna al calendari festiu de Xàbia després d'una aturada de tres anys pel coronavirus.

Les peculiaritats d'aquesta festa –que es prepara durant molts mesos i que gira entorn de les consumicions gastronòmiques- van fer que l'organització descartara programar-ho l'any passat. Però ara tornen i ho fan amb força, alegria i fidels al format que tant d'èxit els proporciona cada any.

El president de l'associació, Raúl de Lope, ha explicat que la 28 edició del festival serà del 29 de juny a l'1 de juliol, en la seua ubicació de sempre (l'avinguda Augusta) amb entrada lliure i obertura de portes a les 18 hores.

Participaran 19 països (Anglaterra, Holanda, el Perú, l'Argentina, Veneçuela, Cuba, Xile, Algèria, Espanya, Madagascar, Mèxic, el Marroc, el Brasil, Itàlia, l'Uruguai, Polònia, Colòmbia, Alemanya i Suïssa) i també muntaran el seu típic lloc els bombers de Balcó a la Mar o entitats com Creu Roja. En la zona central hi haurà un escenari on s'aniran oferint diferents actuacions musicals, de dansa i folklore per a animar als assistents.

De Lope ha augurat un gran retrobament per les ganes de reunir-se de tots els països en aquesta gran fira gastronòmica, cultural i que representa la multiculturalitat de Xàbia.

Des de l'Ajuntament, col·laborador de l'esdeveniment, els regidors de Turisme, Toni Miragall, Festes, Kika Mata, i l'alcalde, José Chulvi, han convidat a tota la població i visitants a passar-se pel festival internacional, un reflex del que és Xàbia com a exemple de convivència entre cultures amb un cens en el qual hi ha persones de més de 80 nacionalitats.